MENIU

Testul care îți arată cum funcționează creierul tău. Ești o persoană analitică sau creativă?

Testul care îți arată cum funcționează creierul tău. Care dintre cele două emisfere cerebrale funcționează mai bine, în cazul tău.

Psihobiologul și câștigătorul Premiului Nobel, Roger W. Sperry, a constatat că cele două emisfere ale creierului, stânga și dreapta, funcționează diferit, iar modul în care gândiți depinde de care dintre părți este dominantă. Pe baza cercetărilor sale, există numeroase teste care pot determina procesul de gândire și trăsăturile de personalitate.

Privește atent imaginea de mai sus și vezi unde te încadrezi, în funcție de ceea ce vezi.

Capul unui tigru

Emisfera stângă a creierului este mai activă decât cea dreaptă. Ești o persoană analitică, foarte orientată spre obiective și organizată. Când te confrunți cu o problemă, ai tendința de a fi logic, calculat și obiectiv.

Cu toate acestea, uneori, pentru că știi că decizia pe care ai luat-o a fost luată după multă gândire, ai tendința de a fi de neclintit. Deci, este recomandabil să auziți opinia altora și să o luați în considerare. Amintiți-vă că puțină umilință merge mult.

Trăsăturile tale de personalitate:

  • Planificat: Faci lucrurile într-un mod planificat corespunzător, cum ar fi într-o listă de sarcini.
  • Precis: Ai obiective clare, bine marcate și sunteți clar cu privire la calea care trebuie urmată pentru a le atinge.
  • Rațional: Emoțiile și sentimentele nu te împiedică să-ți atingi obiectivele.
  • Logic: Ai aptitudini pentru matematică, știință și idei de secvențiere.
  • Realist: Lumea ta este foarte reală. În ea, nu există loc pentru basme și ficțiune. În mod similar, oricât de înalte le-ar putea părea altora obiectivele tale, știi că ele sunt realiste și realizabile.

Maimuța agățată

Emisfera dreaptă a creierului este mai activă. Ești o persoană creativă plină de idei inovatoare. Când te confrunți cu o problemă, te bazezi mai mult pe intuiția ta (care, de cele mai multe ori, este corectă) decât pe gândirea critică.

Testul IQ al zilei: Poți rezolva acest exercițiu în doar 12 secunde?

Știi foarte bine că fiecare pas pe care îl faci în viața ta este o lecție pentru tine și asta include chiar și pierderea este un pas spre atingerea obiectivelor tale. Pentru tine, călătoria este mai importantă decât scopul. Din moment ce ești un visător, de multe ori te pierzi în propriul tău tărâm de vis. Este esențial pentru tine să verifici realitatea din când în când și să acorzi puțin mai multă atenție lumii din jurul tău.

Trăsăturile tale de personalitate:

  • Impulsiv: Faci lucrurile spontan. Ai un talent pentru a adopta o abordare excentrică.
  • Emoțional: Îți pasă foarte mult de multe lucruri. Îți petreci timpul meditând și acționând pe baza sentimentelor.
  • Creativ și artistic: Ești calificat la muzică, arte și alte discipline creative.
  • Intuitiv: Nu faci o listă de sarcini și nu respectați regulamentul. Rezolvi problemele intuitiv.
  • Visător: Ai visuri pentru viață, mai degrabă decât obiective și depui efort pentru a atinge aceste visuri, adesea reușind.

Amintiți-vă că cele două emisfere ale creierului nu funcționează izolat, ci mai degrabă lucrează împreună și se completează reciproc. Deci, în timp ce s-ar putea să păreți că dețineți mai multe trăsături care se identifică cu una dintre emisfere, cu siguranță veți avea și trăsături din cealaltă emisferă.

Imaginea care îți testează spiritul de observație. Cât de repede funcționează creierul tău?

 

 

sursa: brightside.me