Secretul dietei cu dulciuri - Cum poți mânca „ceva dulce” și să pierzi kilograme în același timp
Micile plăceri fac parte din natura umană, iar restricțiile pe care ni le impunem pentru a pierde kilogramele în plus vor fi încălcate mai devreme sau mai târziu. Iată cum putem mânca dulciuri și să slăbim în același timp.
Specialiștii susțin că se poate ajunge la numărul de kilograme dorit și mai puțini centimetri în talie în timp ce mâncăm ce ne place, chiar și dulciuri.
Iată ce putem face când dorim să mâncăm alimentele preferate și să și slăbim:
Iaurturi cu fructe homemade vs. Iaurturi cu fructe din comerț
Fructele nu se pun pe lista dulciurilor, dar iaurturile cu fructe sunt o variantă sănătoasă într-o dietă. Însă nu cele din supermarketuri, ci cele pe care le facem în casă. Pentru că fructele din iaurturile din comerț sunt procesate, astfel că rămân fără fibrele care împiedică absorbția rapidă a zahărului în sânge. În plus, iaurturile cu fructe sunt încărcate de calorii și pot avea o mulțime de E-uri, aditivi, coloranți, conservanți.
Prepară-ți acasă propriul desert sănătos, amestecând un iaurt cu fructele tale preferate.
Iată o rețetă simplă pe care o poți pregăti oricând, în mai puțin de 3 minute.
Amestecă în 150 de mililitri de iaurt cu 2% grăsime 150 de grame de fructe tăiate cubulețe. Fructele folosite pot fi: kiwi, banane și căpșune.
Fructe uscate vs. Bomboane
Bomboanele rămân o bombă concentrată de zahăr rafinat gata să explodeze în organism. De ce ar fi fructele uscate și deshidratate o variantă bună? Pentru că, pe lângă faptul că sunt bogate în vitamine și minerale, păstrează zahărul lor natural. Și sunt foarte dulci. Pot fi folosite curmalele și smochinele sau merișoarele.
Ar trebui cântărite înainte. Pentru o gustare nu trebuie decât 30-40 de grame.
O altă variantă ar mai fi și rehidratarea fructelor uscate ce pot fi apoi combinate cu fructe proaspete. Apoi se pot combina cu iaurt sau brânză de vaci și se obține un desert delicios sau un mic dejun sănătos.
Smoothie-uri vs. Sucuri de fructe
Cum au ajuns sucurile de fructe pe lista alimentelor mai puțin recomandate? Când le stoarcem sub formă de sucuri (fresh-uri), lipsesc exact proprietățile nutritive valoroase. Prin stoarcere, din fruct rămân în principal apa și zahărul, acesta din urmă se absoarbe rapid și nu ține de foame.
În locul sucurilor așa-zise naturale din comerț, este mai bine să mixăm fructele în blender, eventual împreună cu 150 de mililitri de lapte de cocos sau de migdale. Obținem o băutură sățioasă, cu gust bogat.
Dulciurile normale vs dulciurile dietetice
De ce sunt de preferat dulciurile normale celor de la raftul cu produse dietetice? Cele dietetice au mai puțin zahăr dar conțin mai multe grăsimi și aproape tot atâtea calorii ca dulciurile normale.
Cea mai bună este o ciocolată neagră, cu un conținut mai mare de cacao și aromă bogată. Există și variante cu mentă, coajă de portocală sau lime.
Dulciurile homemade vs. Dulciurile de la cofetărie
Produsele de patiserie și de cofetărie au de obicei 450–550 de calorii la 100 de grame și conțin foarte mult zahăr. Dacă le prepari acasă, știi ce ingrediente folosești. Putem adăuga cât mai puțin ulei sau untură și pregătim frișca din smântână cu conținut redus de grăsime.
IDEI pentru „dulciuri” făcute în casă
O plăcintă cu iaurt, care are de trei ori mai puține calorii decât plăcintele din comerț.
Pune câteva mere la cuptor și condimentează-le cu scorțișoară, apoi asezonează-le cu felii proaspete de portocală și vei obține un înlocuitor delicios și sănătos pentru o felie de tort.
Dacă ai dori o prăjitură cu ciocolată, alege una cu pudră de cacao în loc de ciocolată topită, pentru că are mai puține calorii.
În locul tartelor cu creme, sunt mai bune cele cu fructe sau înghețată tip sorbet.
Dacă ai poftă de „ceva dulce” pe parcursul zilei, renunță la desertul de la masa de prânz și mănâncă-l pe post de gustare de după-amiază. Ideal este un preparat care să nu depășească 200 de calorii.