MENIU

Românii o consideră buruiană, dar este una dintre cele mai benefice plante care crește la noi

Singura plantă FĂRĂ efecte secundare. Ce afecţiuni tratează

Considerat de mulți o simplă buruiană, brusturele este una dintre cele mai răspândite şi utilizate plante medicinale. Diversele preparate obținute din această plantă sunt utile în prevenirea bolilor de inimă, a diabetului şi ajută cu succes activitatea ficatului şi a bilei.

Datorită unor acizi cu proprietăţi detoxifiante, rădăcina de brusture stimulează funcţia hepato-biliară şi apără organismul de efectele unor substanţe nocive precum tutunul şi alcoolul.

Despre beneficiile rădăcinii de brusture, fitoterapeuţii spun că, prin compoziţia de săruri de potasiu, vitamine din complexul B, uleiuri volatile şi tanin, brusturele este unul dintre cele mai eficiente leacuri în detoxifierea organismului.

Cercetările au dovedit că rădăcina de brusture are proprietatea de a reduce nivelul zahărului din sânge se reduce simţitor. De aceea, fitoterapeuţii recomandă terapia cu ceai din rădăcina de brusture mai ales bolnavilor de diabet.

Rădăcina de brusture reduce absorbţia intestinală de colesterol şi a lipidelor. Aceste acţiuni au fost demonstrate ştiinţific, justificând utilizarea rădăcinii de brusture în cazul pacienţilor predispuşi la boli cardiovasculare. În acest scop se utilizează ceaiul din rădăcină de brusture, preparat din două linguriţe de plantă mărunţită la o cană cu apă. Doza recomandată este de 2 căni pe zi.

 

Datorită acţiunii diuretic-depurative şi detoxifiante, rădăcina de brusture acţionează benefic în diferite boli de piele: acnee, dermatite seboreice, furunculoze.

Fiind un puternic revulsiv, decoctul din rădăcină de brusture se utilizează sub formă de frecţii în dureri reumatice şi articulare.

Mai multe articole despre:
brusture efecte terapeutice buruiana ceai tratament