Remedii naturale pentru a ține insectele la distanță. Alungă furnicile, gândacii de bucătărie și țânțarii
Pentru a ține insectele la distanță, poți încerca unele remedii naturale, care nu conțin substanțe chimice și nu pun sănătatea copiilor și a animalelor de companie în pericol. Însă, dacă vezi că nu funcționează, pentru că unele insecte sunt mai greu de ținut la distanță decât altele, apelează la soluții speciale pentru acestea.
Furnicile, gândacii de bucătărie și țânțarii îți fac viața amară? Există mai multe lucruri pe care le poți încerca pentru a scăpa de toate aceste insecte și a le ține departe de tine.
Remedii naturale în funcție de insectele pe care dorești să le ții la distanță
Iată care sunt propunerile noastre:
Furnicile
Pentru a preveni prezența furnicilor, fă tot posibilul să nu lași mâncare pe masă și nici firimituri prin bucătărie întrucât furnicile apar când este o sursă de hrană la îndemână. Și zahărul trebuie depozitat într-un recipient închis ermetic întrucât furnicile au o slăbiciune pentru acest aliment. Dacă furnicile ți-au invadat deja casa, testează următoarele remedii naturale:
- Pune câteva coji de castravete în locul prin care pătrund furnicile, fie că este vorba despre fereastră, fie că este vorba despre pragul ușii.
- Pune câteva pliculețe de ceai de mentă în zonele în care observi furnicile. Și frunzele proaspete de mentă funcționează la fel de bine.
- Pune piper cayenne, zeamă de lămâie, zeamă de portocală, scorțișoară sau cafea măcinată în locul prin care pătrund furnicile în casă, întrucât acestea nu vor trece peste aceste ingrediente deoarece nu le suportă aroma.
- Prepară un amestec făcut din apă și săpun lichid și depozitează-l într-un recipient cu pulverizator. Folosește amestecul pentru a ucide furnicile, pulverizând direct pe ele.
Soluții naturale împotriva insectelor: Ce e de făcut când te invadează muștele, țânțarii și păianjenii
Gândacii de bucătărie
Cea mai bună metodă de prevenire a apariției gândacilor de bucătărie constă în menținerea curățeniei în bucătărie. Aruncă gunoiul cât mai des și nu lăsa vase murdare în chiuvetă. Dacă locuiești la bloc, însă, chiar dacă tu ții curat, pot exista gândaci la subsol, pe holuri sau la vecini și mai mult ca sigur vor ajunge și la tine. Cum ai putea să îți ții la distanță?
- Apa cu săpun de casă, aplicată direct pe gândacii de bucătărie, îi ucide instantaneu. Se pare că mirosul de dafin tine la distanță gândacii de bucătărie așa că pune frunze de dafin în mai multe locuri din bucătărie și vezi dacă funcționează.
- Acidul boric ucide, de asemenea, gândacii, însă este toxic, așa că pune acid boric pe suprafețele foarte înalte din bucătărie, cum ar fi pe dulapuri, sau în colțuri pe care să nu le atingă copiii sau animalele (după un pat, de exemplu) pentru că gândacii au tendința de a se adăposti în asemenea locuri.
Puricii
Dacă ai un câine, mai mult ca sigur acesta va aduce purici de afară în casă. Pentru a preveni asemenea situații, cumpără-i o zgardă antipurici câinelui tău, spală-l cu regularitate și perie-i blana. Dacă observi puricii în casă, aspiră podelele, covoarele și canapelele și aruncă sacul de la aspirator sau scutură-l undeva afară. Spală lenjeria de pat la o temperatură cât mai înaltă și folosește ulei natural de cedru pus în puțin oțet pe post de balsam de rufe. Puricii se răspândesc repede și pot fi foarte insistenți, așa că dacă nu scapi de ei cu remedii naturale, apelează la soluții speciale prin care să îi distrugi.
Țânțarii
Cea mai sigură metodă prin care poți menține țânțarii la distanță constă în montarea unor plase de țânțari la ferestre și la ușile care stau deschise de obicei. Astfel, vei bloca accesul insectelor. Metode prin care poți elimina țânțarii:
- Schimbă des apa din bolul animalului de companie.
- Dacă stai pe balcon sau în curte, arde câteva frunze de salvie sau de rozmarin și țânțarii nu se vor apropia.
- Uleiul esențial de neem poate fi folosit atât pe piele, cât și pe post de odorizant de cameră antițânțari. Mirosul acestuia pune țânțarii pe fugă.
- Dacă stai la curte, poți, de asemenea, să plantezi gălbenele în grădină întrucât mirosul acestora tine țânțarii la distanță.
- Pentru plimbările în parc sau serile pe terasă, când luați cina sau mai stați la aer curat, în familie, recurgeți la sprayuri sau brățări îmbibate în uleiuri esențiale de citronella, eucalipt, mentă ori cimbru.
- Pot fi de ajutor și lumânările parfumate, cu ceară de soia îmbibată în uleiri esențiale naturale - citronella și alte citrice par a fi cele mai eficiente -, însă evitați să inspirați direct fumul acestora. În plus, lumânările pot oferi un aer romantic și special terasei sau grădinii.
Muștele
Muștele sunt prezente peste tot odată cu venirea sezonului cald. Le poți tine la distanță cu câteva trucuri simple, dar eficiente:
- Frunzele de mentă zdrobite țin muștele la distanță.
- Și frunzele de dafin și usturoiul pun pe fugă muștele. Poți pregăti niște săculeți din material textil în care să pui frunze de dafin și usturoi zdrobit și atârnă-i în diverse locuri din casă pentru a îndepărta muștele.
- Uleiul de eucalipt emană un miros tare care tine muștele la distanță. Îmbibă o cârpă în ulei de eucalipt și pune-o într-un loc în care vin muștele sau folosește o candelă pentru
- aromaterapie pentru a parfuma camera cu miros de eucalipt.
Citește continuarea aici