MENIU

Remedii inedite anti-răceală extrem de eficiente în sezonul rece - Soluții pentru acasă

Remedii inedite anti-răceală extrem de eficiente în sezonul rece

Să cânți jazz poate crește imunitatea? Pot șosetele reci și umede să amelioreze congestia? Unii jură că aceste metode sunt eficiente. Data viitoare când simți că vine o răceală, renunță la medicamente și încercă aceste remedii neobișnuite.

1. Ascultă jazz

Fanii lui Billie Holiday au noroc aici. Cercetările au arătat că cine ascultă 30 de minute de muzică jazz își crește nivelul de imunoglobulină A (IgA), o proteină imunitară ce joacă un rol esențial în apărarea împotriva infecțiilor. 

„IgA rezidă în mucoasă – mucoasa nasului, gurii, gâtului și a altor zone ale corpului. Acționează ca un anticorp și previne infecțiile cu virusuri, bacterii și alte microorganisme”, explică Jean-Jacques Dugoua, medic naturist (ND) și director de farmacologie clinică și medicină naturistă pentru Newtopia.com.

În plus, adaugă dr. Dugoua, efectul jazz-ului asupra nivelurilor de IgA continuă încă o jumătate de oră după ce muzica încetează.

2. Pune-ți o pereche de șosete umede reci

Poate suna contraproductiv, dar potrivit lui Leslie Solomonian, profesor asistent la College of Naturopathic Medicine din Toronto, purtarea de șosete ude și reci, în timp ce stai în pat, atunci când răcești, poate imita efectele tratamentelor de întărirea imunității, precum hidroterapia. 

Recomandarea ei: „Înmoaie o pereche de șosete în apă rece, pune-le în picioare și acoperă-le cu o pereche de șosete de lână sau termice. Du-te la culcare și ține-ți picioarele într-o pătură caldă.”

Potrivit dr. Solomonian, șosetele reci stimulează organismul să crească circulația către picioare, ameliorând congestia capului, reglând răspunsul imunitar și ajutând la eliminarea virușilor. Până dimineața, șosetele sunt, de obicei, uscate, iar picioarele sunt calde.

Citiți continuarea pe eva.ro

Mai multe articole despre:
sezon rece remedii trucuri