MENIU

Pro sau contra regimulu vegetarian?

Sunt vegetarienii mai puţin expuşi cancerului? Este regimul bazat pe verdeţuri o fiţă de-a vedetelor sau este un stil de viaţă care ne poate proteja de bolile secolului? Descoperă adevărul despre regimul vegetarian în următorul articol.

Tot mai mulţi români au decis să renunţe la carne.

Până acum câţiva ani, acest regim era considerat o extravaganţă a vedetelor.

Ei bine, de ceva timp şi persoanele obişnuite au ales un astfel de stil de viaţă.

Prieteni de-ai noştri ori cunoscuţi au fost convinşi să „divorţeze” de carne şi de lactate după ce au citit studii care incriminau alimentele de origine animală de apariţia a numeroase afecţiuni, printre care cancerul. 

Regimul vegetarian se traduce prin consumul alimentelor de origine vegetală, la care se adaugă, opţional, ouă, produse lactate şi chiar peşte.

Cei 4 aşi ai cărnurilor

Prin eliminarea cărnii se renunţă la nutrienţi importanţi: vitamina A, vitamina D, colesterol şi vitamina B12.

În cartea „Studiul China“, autorii T. C. Campbell şi fiul spun de unde ne putem lua aceşti nutrienţi:

„Colesterolul este produs de corp în mod natural. Vitamina A poate fi produsă în organism din beta-caroten, pe care-l găsim în morcovi şi legume colorate, iar vitamina D, de asemenea poate fi produsă în corp, prin expunerea la soare timp de 15 minute, o dată la două zile“.

Legat de vitamina B12, doctorul spune să luăm din când în când  un supliment de vitamina B12. Ea ajută sistemul nervos să funcţioneze normal.

Neindicat copiilor şi femeilor însărcinate!

După studii, s-a descoperit că alimentaţia pe bază de vegetale poate produce deficite mari de aminoacizi esenţiali, mai ales persoanelor care au antecedenţă de deficite nutriţionale (anemii).

În cazul lor, o dietă atât de restrictivă precum regimul vegetarian poate duce la:

- dezechilibre metabolice şi hormonale;
- apariţia stărilor depresive;
- dezechilibre în procesul de refacere a oaselor şi a ţesuturilor. Vegetarienii stricţi se confruntă des cu hipocalcemii;
- anemie, din cauza deficitului de vitamina B12 şi a fierului;
- aport mare de calorii. Pentru a asigura nivelul de proteine necesar, vegetarienii consumă o cantitate mai mare de vegetale, precum este soia. În timp, se poate ajunge la obezitate.

Află cu ce nutrienți poți înlocui carnea pe clicksanatate.ro

Mai multe articole despre:
carne dietă vegetarieni