MENIU

Monstrul din Loch Ness ar putea avea un „frate geamăn” – Imagini spectaculoase capturate în apele lacului scoțian - VIDEO

Legenda monstrului din Loch Ness, cunoscută de secole, a căpătat o nouă dimensiune, după ce un vânător de monștri a capturat imagini uluitoare care sugerează existența a două creaturi misterioase.

Eoin O\"Faodhagain, un irlandez în vârstă de 60 de ani, susține că a surprins o pereche de forme gigantice în lac, indicând posibilitatea ca faimosul Nessie să aibă un geamăn.

Urmărind imagini de pe o cameră web instalată de Visit Inverness Loch Ness (VILN) la Airanloch Bed and Breakfast, O\"Faodhagain a observat două valuri uriașe mișcându-se simultan pe suprafața apei. Cele două forme se mișcau în paralel, apoi s-au contopit și au dispărut fără urmă, lăsându-l pe vânătorul de monștri fără cuvinte.

„Am fost uimit de ceea ce vedeam. Erau două valuri masive, care păreau să fie create de ceva uriaș în apă. Mă așteptam să văd bărci cu motor, dar nu era nimic acolo. Am realizat că trebuie să fie creaturi vii, responsabile pentru aceste valuri impresionante,” a povestit O\"Faodhagain pentru Daily Mail.

El crede că acest spectacol a fost provocat de două creaturi, cel mai probabil „Nessies”. „Este clar că există două surse distincte pentru acele valuri, și dacă ar fi să fie Nessies, atunci este evident că sunt doi monștri”, a adăugat el.

Ipoteza unui fenomen natural neobișnuit respinsă

O\"Faodhagain a respins posibilitatea ca valurile să fi fost provocate de foci sau alte animale comune lacului. „Niciodată nu am văzut foci capabile să provoace astfel de valuri de dimensiuni colosale,” a subliniat el, eliminând și varianta vidrelor, care, în opinia sa, nu ar putea crea o astfel de mișcare la suprafață. El a sugerat că, întrucât valurile s-au dizolvat fără să lase nicio urmă de activitate umană, este evident că avem de-a face cu creaturi necunoscute.

În legătură cu motivele apariției acestor „monștri geamăn”, O\"Faodhagain a speculat că ar putea fi implicați într-un comportament de hrănire sau de curtare. Aceasta nu este prima dată când el observă ceva neobișnuit la Loch Ness; de-a lungul anilor, a adunat numeroase înregistrări în Registrul Oficial al Observărilor Monstrului din Loch Ness, inclusiv o apariție în luna iulie.

„Această observație a fost una specială,” a declarat el. „Valurile pe care le-am surprins sunt unice. Dacă Sfântul Columba ar fi fost martor la această scenă în secolul al V-lea, cu siguranță ar fi crezut că ceva monstruos se apropie de el.”

O legendă veche de secole, care încă stârnește imaginația

Monstrul din Loch Ness, cunoscut popular drept „Nessie”, a devenit parte integrantă a folclorului scoțian încă din secolul al VII-lea. Prima sa apariție documentată datează din anul 1933, când The Inverness Courier a publicat povestea unei întâlniri cu bestia misterioasă. Un an mai târziu, o fotografie realizată de chirurgul londonez Robert Kenneth Wilson a fost publicată în Daily Mail, declanșând interesul global pentru existența creaturii.

Deși fotografia a fost ulterior dezvăluită ca fiind o farsă, observațiile continuă să atragă curioși din întreaga lume. Imagini și înregistrări recente, precum cele realizate de O\"Faodhagain, mențin vie legenda monstrului din Loch Ness și ridică noi întrebări despre ce ar putea sălășlui în apele adânci ale acestui lac scoțian.

Cu toate că înregistrările video recente ale lui O\"Faodhagain nu au fost incluse în Registrul Oficial din cauza noilor restricții, ele continuă să fie un subiect de discuție pentru pasionații de mistere și aventuri supranaturale.

Mai multe articole despre: