MENIU

Jocuri de societate de care să te bucuri împreună cu familia și prietenii (P)

Jocuri de societate de care să te bucuri împreună cu familia și prietenii

Nu este nimic mai bun decât să-ți adun familia sau prietenii pentru a juca cele mai bune jocuri de societate. Copilăria este o etapă foarte importantă în viața oamenilor. Și ce modalitate mai bună de a retrăi această perioadă decât să te bucuri de un joc bun?

Jocurile de societate nu sunt nimic nou, însă au apărut din ce în ce mai multe și poate fi dificil să alegi jocuri de societate pe care să le joci împreună cu familia și prietenii.

Dixit

Câștigător al premiului pentru cele mai bune jocuri de societate ale anului în 2010, Dixit îți va duce imaginația în locuri de neimaginat. Află ce carte a ales naratorul dintre toți cei aflați în joc și câștigă puncte. Dixit este jocul ideal pentru cei care doresc să scape de jocurile tradiționale competitive și de strategie. Reușește să facă ceva ce puține jocuri pot, adică un copil și un adult care se pot juca împreună fără a exista vreun avantaj pentru vreuna din părți. Este un joc grozav pentru a ieși din normal, pe lângă faptul că este extrem de distractiv să vezi cum fiecare persoană leagă cărțile de propozițiile prezentate.

Cum se joacă: Naratorul turei trebuie să se uite la cele 6 cărți din mâna lui și, fără să le dezvăluie celorlalți jucători, să rostească o propoziție despre ele. Ceilalți jucători trebuie apoi să aleagă, din mâinile lor, o carte care se potrivește cel mai bine cu propoziția rostită de narator. Jucătorii trebuie să voteze cartea pe care o consideră corectă (cea aleasă de narator). Fiecare jucător care votează pentru cartea potrivită primește 1 punct, în timp ce Naratorul, dacă are cel puțin un vot, primește 3. Dar atenție, dacă nimeni sau toată lumea primește cartea potrivită, Naratorul primește 0 puncte în timp ce ceilalți primesc 2 puncte.

Catan

Catan este unul dintre cele mai bune jocuri de societate tradiționale și există pe piață de peste 20 de ani. Numit jocul perfect pentru socializare, Catan este o călătorie de explorare și o cursă pentru a coloniza o insulă în care vei întâmpina multe provocări pe parcurs. Trebuie să lucrați strategic la construirea de drumuri și infrastructură și la crearea așezărilor. Toate acestea folosind resursele naturale pe care le oferă insula. Materii prime sunt comercializate, iar satele mici devin orașe. De fiecare dată când apar străzi noi, materiile prime sunt comercializate și satele mici cresc în orașe. Schimbul constant de bunuri creează oportunități pentru toată lumea.

Cum se joacă: Fiecare jucător începe cu 2 sate, pe care le plasează între hexagoanele de pe tablă. Aceste hexagoane pot produce resurse pentru jucători dacă numărul lor se regăsește pe zaruri aruncate. Apoi jucătorii fac schimb de resurse pentru a construi orașe și drumuri. Cu cât o persoană construiește mai mult, cu atât câștigă mai multe puncte. Câștigă cel care reușește să construiască drumuri, sate și orașe cu materii prime precum lemn, lut, minereu și grâu. Dacă vă doriți jocuri de societate bune, nu puteți rata Catan. Adună-ți prietenii și află de ce este considerat unul dintre cele mai bune jocuri de societate din toate timpurile.

Mansions Of Madness (ediția a doua)

Mansions of Madness (ediția a doua) este printre cele mai bune jocuri de societate horror mister, în care devii un investigator care va străbate holurile unui conac bântuit pentru a dezvălui secrete, a rezolva puzzle-uri și a lupta cu supranaturalul. Pe deplin cooperant, bazat pe aplicații, pentru unul până la cinci jucători, plasat în același univers ca Eldritch Horror și Elder Sign. Opt anchetatori curajoși sunt gata să înfrunte patru scenarii de groază și mister, adunând arme, instrumente și informații, rezolvând puzzle-uri complexe și luptă cu monștri.

Cum se joacă : Cu ajutorul unei aplicații captivante, jucătorii își asumă rolul anchetatorilor care intră în camerele întunecate ale conacelor bântuite ale lui Arkham și în alte locații sinistre pentru a dezvălui secrete întunecate, a rezolva puzzle-uri dificile și a lupta împotriva pericolelor supranaturale.

Mai multe articole despre:
jocuri de societate