MENIU

Iubitorii de munte sunt protejați cu primul acoperiş solar integrat, construit de Metigla la cea mai mare altitudine din Europa (P)

Un nou refugiu a fost ridicat pe Şaua Scării din munţii Făgăraş, în imediata vecinătate a vechiului refugiu, aflat încă în folosinţă. Adăpostul are o suprafaţă de 36 mp, va dispune de până la 18 locuri de dormit şi este protejat de un acoperiş solar Metigla, cu o putere instalată de 1,6 kW.

Montaniarzii care vor cutreiera creasta Făgăraşului se vor putea adăposti în noul refugiu situat pe Şaua Scării, protejat şi alimentat cu energie electrică verde de acoperişul solar Metigla

Construit la 2.146 m altitudine pe creasta Făgăraşului, cea mai lungă şi provocatoare creastă de la noi din ţară, noul refugiu a început de luna trecută să adăpostească iubitorii de munte ce vor parcurge traseul şi vor avea nevoie să se ferească de intemperii, sau chiar să petreacă noaptea în acest spectaculos cadru montan din vecinătatea Vârfului Negoiu. Drumeţii vor fi de acum protejaţi de un sistem inovator de acoperiş, care le va oferi siguranţă, dar şi independenţa energetică atât de necesară în această zonă greu accesibilă, deschizând astfel noi perspective de sustenabilitate a regiunilor montane.

Parteneriatul mulțumită căruia acest proiect a putut fi realizat este unul inedit, unde pasiunea pentru protecţia naturii și a patrimoniului montan, a membrilor și a voluntarilor Asociaţiei Montane Carpaţi (AMC), a fost pusă laolaltă cu inovaţia Metigla, care a oferit acoperișul solar Falt Solar by Roofit.Solar, cu specializarea KPU, care a asigurat montajul învelitorii, precum şi cu tehnologia SolarTech Fotovoltaic, cu ajutorul cărora întregul sistem electric a devenit funcţional.

Protejăm bunăstarea pasionaţilor de munte, cu un sistem de acoperiş sustenabil şi inovator

În curând montaniarzii vor putea să se bucure de o experiență inedită în mijlocul naturii, știind că tehnologia avansată și respectul față de mediul înconjurător stau la baza acestui refugiu impresionant.

"Refugiul Scara este un simbol al tehnologiei și al sustenabilității în munții noștri, reprezentând un exemplu de grijă pentru drumeţi, dar și respect faţă de natură, chiar și în cele mai greu accesibile și sensibile medii. Inovația noastră combinată cu pasiunea pentru natură ne-a ghidat în această colaborare, pentru a oferi protecţie pasionaților de munte, cu ajutorul celui mai inovator produs al nostru: acoperișul solar Metigla. Vrem să oferim iubitorilor de aventură o experiență autentică în inima munţilor noştri şi să-i protejăm, dar în același timp să păstrăm intactă frumusețea acestor peisaje, pentru generațiile viitoare", a declarat Cristian Mătășel, Director General Metigla.

Acoperişul solar Metigla devine astfel un exemplu de protecţie şi sustenabilitate în munţii României, precum şi o dovadă vie că inovaţia poate merge mână în mână cu protecţia mediului, în direcția construirii unui viitor verde pentru următoarele generații.

"Suntem extrem de entuziasmați să vedem cum visul nostru devine realitate și protejează montaniarzii. Colaborarea cu Metigla ne-a permis să creăm un refugiu care să devină o parte integrantă a acestei frumoase regiuni montane, dar și o sursă de inspirație pentru inițiative viitoare", a adăugat reprezentantul Asociației Montane Carpați.

Comunitatea montană din România se bazează pe protecţia Metigla, în beneficiul tuturor montaniarzilor

Acoperișul solar Metigla Falt Solar by Roofit.Solar este o soluție 2-în-1, ce permite transformarea suprafeței învelitorii într-o sursă permanentă de energie regenerabilă.

Având în vedere specificul zonei montane, unde accesul pentru metodele tradiţionale de construcţie şi alimentare cu energie electrică este aproape imposibil, Metigla a venit cu soluţia unui acoperiş prefălţuit cu module fotovoltaice integrate, un sistem durabil, rezistent şi cu nevoi minime de întreţinere, care să asigure protecţia şi necesarul de energie electrică pentru toţi iubitorii de munte ce vizitează zona.

“Împreună cu partenerul nostru Roofit.Solar, am adus în România această soluţie inovatoare de acoperiş cu celule fotovoltaice integrate, practic invizibil de la nivelul străzii. Falt Solar nu este doar un acoperiş revoluţionar, care furnizează energie regenerabilă, ci este acel acoperiş solar care se integrează perfect în arhitectura clădirii”, menţionează Cristian Mătăşel, Directorul General Metigla.

Refugiul Scara a fost dat în uz la finalul acestei veri

Membrii Asociației Montane Carpați (AMC) au dat în folosință Refugiul Scara luna trecută și este gata să adăpostească drumeții obosiți sau cei care dau de vreme neprielnică în creasta Munților Făgăraș.

************

Metigla este o afacere de familie pornită în urmă cu 40 de ani în Belgia, iar pe piața din România este prezentă din anul 2000. Creșterea organică și continuă a portofoliului de produse și servicii se bazează pe inovație, calitate premium, pasiune și sustenabilitate. Metigla este prezentă şi în Belgia, Franța, Olanda, Luxemburg și Congo.

Metigla este compania care își afirmă constant preocuparea pentru inovație și tehnologie, cu atenție către noile trenduri în materie de construcţii. Portofoliul Metigla oferă soluții de acoperire metalice de cea mai înaltă calitate, pentru proiecte rezidențiale și industriale, sisteme pluviale, panouri termoizolante și profile zincate pentru structuri destinate halelor, dar şi parcurilor solare. Lansarea în România a FALT SOLAR by Roofit.Solar, acoperişul cu celule fotovoltaice integrate, este un pas firesc, în conformitate cu misiunea Metigla de a acoperi bunăstarea oamenilor și afacerilor cu soluții inteligente, durabile și inovatoare.

*********

Ne puteți urmări pe www.metigla.ro și pe conturile de social media:

              https://www.youtube.com/@metigla6632

 

        https://www.facebook.com/Metigla/

 

                   https://www.linkedin.com/company/metigla/

 

Mai multe articole despre: