MENIU

Și-au dus copilul la o vizită medicală banală. Nu-și închipuiau că îl văd pentru ultima dată

Să fii părinte nu este deloc ușor. Și nu doar din cauză că trebuie să ai mereu grijă de copil: ești responsabil pentru o viață în plus. Cu părere de rău, pericolele se ascund la orice pas și mulți părinți nu își dau seama că și cele mai banale lucruri pot provoca o tragedie.

Era o zi ca oricare alta, atunci când tinerii părinți Derek și Ali Dodd și-au adus fiul Shepard la spital pentru o procedură obișnuită. Ei nu își puteau imagina că atunci își văd fiul pentru ultima dată.

O asistentă a comis o eroare fatală: în loc să pună copilul pe pat, ea l-a lăsat să doarmă în scaunul auto în care acesta a fost adus. După două ore ea s-a întors și a văzut că copilul s-a învinețit. Salvarea a venit imediat, dar era deja prea târziu – micul Shepard era deja mort.

Și cel mai tragic lucru este faptul că mulți părinți nu cunosc pericolul potențial al unui scaun auto pentru copii. Copilul este imobilizat de curele, ceea ce poate cauza asfixiere. Și problema nu e în curele ca atare, ci în faptul că ele împiedică respirația normală. Cu părere de rău, pentru familia Dodd aceasta a fost o lecție tragică cu urmări ireversibile.

Încă o pagină tragică în acest caz a fost scrisă de Departamentul Servicii Sociale al statului Oklahoma, care nu s-a interesat deloc de moartea micului Shepard. Aceasta s-a motivat prin faptul că părinții singuri se fac responsabili de această întâmplare. În procesul penal inițiat, printre altele s-a menționat faptul că asistenta care l-a lăsat pe copil în scaun nu avea o experiență suficientă pentru activitatea sa, aceasta fiind angajată cu câteva zile mai înainte. După acest caz spitalul a funcționat încă 4 luni, timp după care a fost închis, din motive necunoscute.

Nou-născuții au mușchii spatelui și gâtului slab dezvoltați și de aceea trebuie să susținem capul copilului în primele sale luni de viață. Dacă centura scaunului auto pentru copil nu este fixată cum trebuie, aceasta poate cauza asfixierea lentă a nou-născutului.

În prezent Derek și Ali dau lecții publice despre asfixiere cauzată de poziția corpului în statul natal, Oklahoma. Astfel ei atrag atenția părinților asupra respectării regulelor de securitate, mai ales atunci când este vorba de viața unui copil.

sursa

Mai multe articole despre:
bebeluş vizita medical