MENIU

FRESH REFRESH. Scorţişoara, AROMĂ orientală de IARNĂ bună

<p>Beneficiile scorţişoarei pentru sănătate. Motive pentru care nu trebuie să lipsească din casa ta</p>

Românilor le plac aromele speciale! Scorţisoara este una dintre favorite! Presarat peste plăcintele cu mere, peste budinci sau adăugat în prajituri, aceast condiment asiatic creează momente speciale!

Este anotimpul plăcintelor şi al prăjiturilor făcute în casă! Vi le puteţi imagina fără aroma scorţişoarei? Această esenţă orientală vă aduce încântare şi vă alungă stresul. Tot ea, scorţişoara, vă ajută să mai amânaţi din efectele procesului de îmbătrânire, o modă acum în toată lumea!

Cine nu iubeşte un strop de scorţişoară peste plăcinta de mere? Este pur şi simplu unul dintre acele condimente care are un gust fantastic!

Pe lângă aromă, specialiştii vorbesc despre 10 motive medicale pentru care ar trebui să iubiţi această esenţă orientală! Studiile arată că scorţişoara reglează nivelul de zahăr din sânge, ceea ce o face perfectă pentru diabetici. Ea reduce şi nivelul de LDL, prescurtare medicală pentru colesterolul rău, şi are compuşi anti-infectioşi nmotiv pentru care poate fi eficientă în cazurile de ulcer. Scorţişoara scade şi durerile de artrită.

Un studiu făcut de Univeristatea din Texas si citat de presa din întreaga lume arată că scorţişoara reduce proliferarea celulelor canceroase. Ea conţine fibre, calciu, fier şi magneziu şi este eficientă în durerile mestruale sau în cazurile de infertilitate. Cercetătorii de la Universitatea California din Santa Barbara spun că doi compuşi din scorţişoară, aldehida cinamică şi epicatechin-ul, ar putea opri chiar şi procesul de formare a plăcilor care declanşează Alzheimer, o maladie neurodegenerativă. Studiul respectiv a fost citat de jurnaliştii de la huffingtonpost.com.

Scorţişoara este originară din Sri Lanka, dar se cultivă şi în Indonezia, Madagascar, Antilele Mici şi America Centrală. Arborele de scorţişoară poate atinge şi 20 de metri. Din scoarţa lui se fac beţişoare care sunt puse la uscat! O coajă subţire înseamnă un gust mai fin al prafului obţinut prin măcinarea beţişoarelor! Legenda scorţişoarei se regăseşte în povestea celor "O mie şi Una de Nopţi". Şeherezada povesteşte că arborele se afla pe fundul unui lac secret. Un alt basm spune că păsările aduceau, de fapt scorţioara, din depărtări. În anul 500 Înainte de Christos, Hippocrate credea şi el că uleiul de scorţişoară este antiseptic şi că ajută inima. Atât praful, cât şi beţişoarele trebuie păstrate în recipiente etanşe, într-un loc întunecat şi uscat. Scorţişoara este condimentul numărul unu pentru plăcinte, băuturile cu ciocolată, sucurile de fructe, vinul fiert, ceai şi miere.

Există 275 de specii de scorţişoară, iar cea mai bună dintre ele poate fi extrem de scumpă!