MENIU

FRESH REFRESH. Păducelul, VINDECĂTORUL de INIMI

Păducelul este vindecatorul de inimi, se spune in popor. Noi ne-am documentat pentru dumneavoastra, iar specialistii ne-au spus ca zicala are un mare sambure de adevar. Paducelul este un prieten al omului si ne readuce aminte ca natura stie sa ne ofera remedii pentru tot ceea ce ne trebuie!

Păducelul este folosit în special in tratarea şi ameliorarea bolilor de inimă. Cunoscut şi sub numele de laptele bătrânilor, s-a dovedit ştiinţific că păducelul previne infarctul miocardic, cea mai răspândită cauză a mortalităţii la nivel mondial. Ce are special această plantă? Raspunsul sta in florile albe de care ne putem bucura primăvara şi in fructele de un roşu aprins, pe care le putem culege până la căderea brumei. Din ambele se pot face ceaiuri, tincturi, uleiuri şi siropuri pentru uz intern, in cazurile de hepatita sau reumatism, cât şi pentru uz extern. Pielea sensibilă la frig, dar şi insomnia pot fi tratate cu o baie în care să aruncaţi doi pumni de fructe sau de frunze de păducel şi puţină sare marină, sustin specialistii. O astfel de relaxare reface pielea agresată de soare şi stimulează circulaţia sângelui. Arbustul-minune are pana in şapte metri înălţime şi se protejeaza cu ramurile sale pline de spini. Uneori, este confundat cu fratele său mai mic, măceşul. Când se coc, fructele de păducel se pun la uscat într-un loc umbrit până când pulpa se deshidratează, astfel că dintr-un kilogram de fructe proaspete mai rămân doar 300 de grame de fructe uscate, numai bune pentru ceai. La gust, fructele proaspete sunt acrişoare gratie conţinutului foarte mare de vitamina C.

Pe lângă eficienţa pe care a demonstrat-o în tratarea ischemiei cardiace si a hipertensiunii arteriale, această plantă ajută şi la depăşirea tensiunilor psihice precum anxietatea şi nevroza.  Cu sute de ani urmă, celţii şi galii credeau că păducelul vindecă inimile rănite din dragoste. Doamnele au un motiv de bucurie în plus. Uleiurile şi infuziile de păducel sunt foarte bune pentru curăţarea şi calmarea tenului sensibil. Medicii recomandă o cură de trei până la şase luni pe an, cu una sau două capsule cu extract de păducel, de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Cam aceleaşi proporţii se păstreză şi în cazul infuziei, două - trei căni de ceai pe zi, între mesele principale. În situatii rare, administrarea tratamentelor pe bază de păducel poate avea efecte adverse, cum ar fi: greţuri, insomnii şi dureri de cap. Este si motivul pentru care va readucem aminte: fie paducelul cat de bun, indicat este sa vorbiti inainte si cu un specialist! Preventia tine deoparte complicatiile de tot felul si pune sanatatea in top!

Mai multe articole despre:
Alexandra Pacuraru păducel fresh refresh