MENIU

FRESH REFRESH. De ce trebuie să folosim cremă de protecţie solară şi în lunile reci

Este vineri şi poate avem planuri de mers pe munte sau, pur si simplu, de ieşit la o plimbare de weekend. Oricum ar fi vremea, mişcare tot trebuie să facem! Şi grijă de noi tot trebuie sa avem! Este motivul pentru care Fresh Refresh ne reaminteşte, astăzi, să folosim creme de protecţie solară chiar şi în lunile reci.

Este frig, bate vantul, iar soarele apare tot mai rar. Din septembrie pana in martie-aprilie, este bine sa folosim o crema mai grasa pentru piele. Dermatologii spun ca produsele cosmetice trebuie sa aiba si factor de protectie de minim 15.

Expunerea la soare poate da peste cap procesul de producere de melanina, substanta care stabileste culoarea pielii si a parului si care ne protejeaza de radiatia ultravioleta de tip UVB. Ca sa se apere de soare, corpul poate produce melanina in exces. Asa pot aparea pe corp zone hiperpigmentate, linii fine sau chiar ridurile propriu-zise. Exista riscuri chiar mai mari precum arsurile solare, pe timpul verii sau iarna cand stam in varful muntelui. Expunerea fara protectie poate duce la o boala cutanata.

Melanina singura nu poate face fata mereu efectelor nocive ale soarelui, dar o putem ajuta cu produse care sa actioneze ca adevarate ecrane solare si care hranesc pielea. Cosmeticele pot fi aplicate cu jumatate de ora inainte sa iesim din casa, dupa cum recomanda dermatologii. Ritualul trebuie respectat si cand mergem pe munte. Si nu este totul! In timpul iernii, razele soarelui reflecta in zapada, iar efectul nociv este si mai puternic.

Daca va place snowboarding-ul, mersul pe skiuri sau urcatul pe munte, ar fi indicata o crema de protectie puternica, pentru a crea o adevarata bariera intre piele dumneavoastra si radiatiile solare. Crema trebuie reaplicata pe zonele expuse direct la razele ultraviolete ori de cate ori este nevoie.
intra carton

Cercetatorii au identificat trei tipuri de radiatii ultraviolete nocive!

UVA sunt cela care bronzează rapid, dar îmbătrânesc pielea si pot determina cancerul de piele. Razele UVB sunt si ele dăunătoare pentru organism, dar sunt partial absorbite in atmosfera. Iar UVC sunt cele mai rele. Din fericire, acest tip d raze sunt absorbite de stratul de Ozon.

Pentru o protecţie optimă pe timp de iarnă, este indicat să folosiţi si ochelari împotriva razelor UVA şi UVB.

Fie toamna cat de ploioasa si intunecata nu uitati, deci, sa folositi creme de protectie solara! Este un mod simplu de a avea grija de santatea dumneavoastra si de a preveni complicatiile odata cu trecerea anilor! Sunt Alexandra pacuraru si va astept si saptamana viitoare cu subiecte interesante despre cum sa ne pastram zambetul pe chip! Ramaneti Fresh!