MENIU

Folia de aluminiu: cum să o folosești corect? Topul greșelilor pe care mulți dintre noi tind să le facă

Foliei de aluminiu/ Arhivă foto

Folia de aluminiu este nelipsită din bucătărie, dar pentru a fi eficientă, trebuie să știi cum să o folosești corect. În caz contrar, nu menține căldura și poate să devină chiar periculoasă. Iată cum nu ar trebui să o utilizezi! 

Pe lângă rolurile esențiale pe care le are în bucătărie, unde ajută la gătit, coacere și la împachetare, folia de aluminiu curăță obiectele din argint pătate și izolează termic ferestrele sau ușile. Dar iată cum nu trebuie să fie folosit acest obiect!  

În cuptorul cu microunde 

O greșeală pe care o poți face este să pui folia de aluminiu în cuptorul cu microunde. Asta pentru că microundele emit unde electromagnetice, iar când este expusă la radiația cu microunde, folia de aluminiu poate provoca scântei și chiar incendii.  

Plasată deasupra hainelor în timpul călcării 

Folia de aluminiu te poate ajuta să calci hainele mai ușor, deoarece reflectă căldura și netezește țesătura. Însă aceasta se plasează sub haina care urmează să fie călcată, nu deasupra sa. Dacă folia va fi plasată pe obiectul vestimentar, acesta nu se va călca uniform. 

Pusă pe interiorul ferestrelor 

Folia de aluminiu poate fi utilizată temporar pentru izolarea termică a ferestrelor, dar o greșeală pe care mulți oameni o fac este să o plaseze pe interiorul geamurilor. Dacă aceasta este pusă pe interior, nu va izola la fel de bine ca în situația în care este pusă pe exteriorul ferestrelor. 

O altă greșeală: folosești o folie prea subțire 

Dacă folia de aluminiu este subțire, aceasta s-ar putea rupe cu mai multă ușurință, ceea ce poate duce la gătirea neuniformă a alimentelor. De asemenea, o folie de aluminiu ruptă expune aimentele la căldura directă și provoacă arderea lor. 

Alte exemple de situații în care folia de aluminiu nu trebuie utilizată:

  1. Pentru ambalarea sau gătirea alimentelor acide, deoarece poate duce la transfer de aluminiu în mâncare;
  2. În interiorul mașinii de spălat vase, deoarece îi poate deteriora componentele;
  3. La înfășurarea alimentelor grase, deoarece grăsimea se scurge mai ușor din recipiente.

Sursă text: Click!pentrufemei