MENIU

Ești alt om dacă bei fiertură de banană. Care este secretul leacului?

Mulți dintre noi suntem obișnuiți să consumăm bananele doar în stare naturală sau în diferite deserturi, fără să știm că atunci când acestea sunt fierte au o mulțime de proprietăți pentru organism.Chiar dacă nu ai mai făcut asta până acum, acest remediu natural merită încercat. Bananele fierte te pot ajuta să scapi defintiv de insomnie, fără să fie nevoie să apelezi la pastile sau ceaiuri. Ce se întâmplă atunci când consumi apa în care au fiert bananele?

Dacă întâmpini dificultăți atunci când vine vorba despre odihnă, acest remediu natural te poate ajuta să îți îmbunătățești calitatea somnului. Mai exact, bananele sunt bogate în potasiu și magneziu, iar atunci când aceste două elemente se combină, efectele asupra organismului sunt foarte puternice, potrivit avantaje.ro.

 

Pentru ca remediul să funcționeze este foarte important să fierbi bananele direct în coajă și asta pentru că aici sunt cantități mari de potasiu și magneziu.

Spală bananele cu atenție, taie capetele și pune fructele la fiert în apă clocotită. Lasă banana să fiarbă aproximativ 10 minute, după care oprește focul. Consumă lichidul obținut în fiecare seară, cu o oră înainte de a te culca, alături de o linguriță de scorțișoară.

 

Pe lângă acest lichid, poți consuma și banana fiartă, pasată, peste care poți presăra un praf de scorțișoară. Combinate, ceaiul de banane și banana pasată au capacitatea de a-ți relaxa mușchii, ajutându-te să te odihnești. Astfel, nu te vei mai simți obosită în fiecare dimineață, ci vei fi plină de energie și pregătită pentru o nouă zi de muncă.