MENIU

După 23 de ani de la disparițe, soția i-a dat de urmă. Ceea ce a aflat întrece orice imaginație

Viața Lindei Iseler s-a tansformat într-un iad după ce soțui ei, Richard, a dispărut fără urmă. Autoritățile au crezut că este vina femeii și au montorizat-o ani de zile, pentru a afla indicii, însă realitatea era cu totul alta. Linda nu avea nicio vină pentru dispariția soțului și nici pentru ce a trebuit să îndure după plecarea lui.

Linda Iseler a fost nevoită să-și crească cei doi fii de una singură, după ce soțul ei a plecat fără explicație. După 23 de ani, aceasta avea să găsească un detaliu care a condus-o la adevăr.

Deși avea o familie aparent fericită alături de soțul ei, Richard Hoagland, și cei doi copii, Matthew (9) și Douglas (6), într-o bună zi, după ce s-a întors de la muncă, Linda avea să descopere că Richard l-a lăsat singur pe fiul cel mare și a dispărut fără urmă.

De-a lungul timpului, femeia nu a luat în seamnă toanele soțului, care obișnuia s se autoizoleze în câte un colț al casei și să pătreacă timp de unul singur, considerând că problemele lor nu sunt mai mari decât ale altora și nu e nimic ce nu poate fi rezolvat.

În data de 23 februarie 1993, pe când ea lucra la un cabinet medical, Linda a primit un apel telefonic de la Richard, care o anunța că nu se simte prea bine și se duce la camera de gardă pentru un control medical de urgență, dar nu are motive de îngrijorare. Aceasta s-a dus să-i ia pe micul Douglas de la grădiniță, după care plănuia să-și viziteze soțul la spital, dar, odată ce a ajuns acasă, a descoperit că Matthew era singur.

După doar o oră, Linda a primit alt apel telefonic de la Richard, care i-a spus criptic: „Nu mai pot să duc o astfel de viață, cred că ți-ar fi mai bine fără mine. Nu vreau să merg la închisoare, nu mă mai întorc niciodată.” Părea că sună din apropierea unui aeroport, dar cercetările autorităților au demonstrat că Richard nu fusese înregistrat nicăieri, cu niciun bilet de avion. După câteva zile de la acel apel, mașina lui a fost găsită abandonată. De-a lungul anilor, acesta a mai sunat de două ori: din Venezuela și din Aruba, dar nu era de găsit nicăieri.

Între timp, poliția și câțiva detectivi au lansat o anchetă pentru a o cerceta tocmai pe Linda, care devenise suspectul principal. Disperată și înglodată în datorii, un polițist a acuzat-o că ar fi pus la cale o șaradă, pentru a-și lua și ea tălpășița, după ce urma să se reîntâlnească cu Richard, dar situația nu avea nicio noimă. Banca a pus sechestru pe casă și mașină, iar datoriile ei se înmulțeau, iar ea trebuia să scopere și pagubele lăsate de Richard. Femeia a fost nevoită să locuiască timp de șase luni la o prietenă, dar poliția a continuat să o învinovățească. Linda a descoperit că avea microfoane în locuința de împrumut, iar cutia poștală îi era verificată de un necunoscut.

Între timp, Richard se mutase în Palm Beach, Florida, unde trăia ca în sânul lui Adam. Și-a găsit o iubită cu care și-a întemeiat o nouă familie și se distra de minune. Acesta a recurs la o modalitate diabolică de a-și șterge urmele. La scurt timp după ce și-a părăsit familia, a găsit un certificat de deces într-una dintre casele în care locuia cu chirie. Actul aparținea unui anume Terry Symansky, iar Richard și-a însușit identitatea decedatului.

Totul a decurs conform planului, până ce un nepot al adevăratului Symansky a descoperit că „unchiul” său s-a recăsătorit și și-a luat și un permis de pilot la câțiva ani după ce murise. Evident că acesta a făcut cercetări, dăndu-l în vileag pe Richard.

Între timp, Linda a fost contactată de un detectiv, care i-a adus la cunoștință întreaga situație. Richard a fost arestat pentru folosirea identității unei persoane decedate, dar nu a explicat niciodată de ce a recurs la această născocire și ce l-a determinat să plece.

La momentul arestării, al treilea fiu al lui Richard, alias Terry, avea 19 ani. Cele două familii nu s-au cunoscut niciodată, însă Linda a declarat că îi pare rău că mai sunt și alții care au fost înșelați în același mod și au fost obligați să trăiască în minciună.

Procesul lui Richard Hoagland este încă în derulare, urmând să se clarifice toate pagubele pe care acesta le-a lăsat în urmă din momentul dispariției sale, iar niciunul dintre fiii săi nu dorește să reia legătura cu el.