MENIU

Dietă pe culori. Iată ce trebuie să mănânci ținând cont de culorile alimentelor

Foto arhivă

În cadrul dietei pe culori, roșul, verdele și portocaliul sunt culori de baza, motiv pentru care este indicat să cauți legume de sezon, ce au un aport bogat de vitamine și minerale. Poți, de asemenea, să adaugi și un pic de alb, adică carne de pui sau peste, întrucât este o sursă de proteine. 

Se alternează cele trei zile de dietă, albă, verde și roșie, iar în cea de-a șaptea zi poți mânca alimente de orice culoare, conform Spynews.

Ziua albă

Dimineață: 250 ml iaurt; o porție de legume (un morcov, un castravete sau o roșie); un fruct (nu citrice, deoarece sunt foarte acide).

Gustare: o porție de legume sau un suc de legume.

Prânz: 120 g carne albă; legume amestecate fierte (dovlecei, ardei grași, țelină, ceapă), peste care adaugi o lingură de ulei de măsline.

Gustare: o porție de iaurt și una de legume.

Cină: o supă de legume (cea de mazăre este mai sățioasă); 250 ml iaurt; un fruct (de altă culoare decât legumele).

De asemenea, poți ține această dietă și pe zile. Spre exemplu, în ziua albă poți consumă la micul dejun iaurt sau lapte, împreună cu o felie de pâine cu unt. La prânz poți mânca un peste fiert cu o garnitură de legume albe și eventual o supă de legume. La cină poți servi paște cu brânză.

Ziua verde

La micul dejun poți consumă un măr verde și să bei un ceai verde, prânzul îl poți alcătui din mâncare de spanac și broccoli, iar la cină poți mânca o salată din legume verzi.

Ziua roșie

Consumă dimineață sfeclă roșie și carne, după care bea un suc de grepfrut sau orice alte fructe roșii. La prânz poți mânca carne fiartă cu o garnitură de ardei roșu și o supă de roșii, în timp ce la cină poți alege o salată de legume roșii amestecată cu boabe de fasole roșie.

De asemenea, că să dai kilogramele dorite jos este indicat să consumi cel puțîn doi litri de apă și să faci mișcare cât mai mult timp.

Mai multe articole despre:
deita slabire slabit dieta dieta pe culori