De ce nu este bine să îți bagi costumul de baie în mașina de spălat. Greșeala pe care o fac toți
Majoritatea oamenilor sunt tentați să își bage costumul de baie la mașina de spălat, însă specialiștii atrag atenția că este greșit.
După ce am purtat costumul de baie cu siguranță ne chinuie o întrebare și anume cum spălăm acest obiect vestimentar. Majoritatea costumelor de baie vor avea instrucțiuni pe etichetă care indică preferințele de curățare.
Spălarea manuală oferă control asupra procesului de curățare și poate ajuta la prelungirea duratei de viață a costumului de baie. Această metodă implică îmbăierea costumului de baie în apă caldă sau călduță, folosind un detergent blând și apoi clătirea care trebuie realizată cu mare grijă, deoarece dacă rămâne detergent în el acesta ne poate provoca iritații.
Evită plasarea acestuia în mașina de spălat
Când achiziționați costume de baie, mai ales dacă doriți să le spălați la mașină, este esențial să țineți cont de tipul de țesătură. Optați pentru materiale cu o durată de viață mai lungă, precum poliesterul și nylonul, atunci când este posibil.
Astfel, vă recomandăm să țineți această piesă vestimentară cât mai departe de mașina de spălat și să optați pentru curățarea manuală.
Ce detergent puteți utiliza în acest caz
Metoda cea mai bună de a curăța costumul de baie este să utilizați detergenți ușori sau chiar să renunțați la detergent în totalitate. Există mai multe opinii în rândul specialiștilor cu privire la acest aspect.
Unii recomandă spălarea costumului de baie în apă rece, fără detergent, în timp ce alții sugerează folosirea unui detergent ușor pentru costumele de baie care pot fi spălate la mașina.
O recomandare comună este să utilizați o cantitate mică de detergent. Agitați apa pentru a încorpora săpunul și lăsați costumul de baie să se înmoaie timp de aproximativ 30 de minute înainte de a-l clăti cu grijă.
Această metodă ajută la îndepărtarea reziduurilor de sare, nisip sau clor și menține țesătura costumului de baie în stare bună.
În plus, o importanță majoră trebuie acordată uscării costumului de baie, deoarece specialiștii avertizează că utilizarea uscătoarelor de rufe poate reduce semnificativ durata de viață a acestui obiect vestimentar, în special a celor fabricate din materiale precum Spandex sau Lycra. Așa că vă recomandăm să îl uscați în aer liber, ferit de expunerea directă la soare pentru a nu-i deteriora culorile.