Cum te infestezi cu păduchi de gene. Simptomele date de acest parazit
Tu știai că te poți infesta cu păduchi inclusiv la gene? Da, ai auzit bine! Iată cum se poate întâmpla asta și care sunt simptomele.
Poate ți se pare imposibil, însă păduchii pot apărea chiar și la nivelul genelor, iar doamnele și domnișoarele care aleg să pășească des în saloanele de înfrumusețare pentru extensii de gene, trebuie să știe că și îngrijirea lor este extrem de importantă pentru sănătatea voastră și durabilitatea acțiunii de înfrumusețare. Deși reprezintă un fenomen mai rar întâlnit, acesta apare cu precădere la persoanele care folosesc timp îndelungat gene false, așa că rutina de îngrijire are un rol foarte important.
Simptomele infestării cu păduchi de gene
Aceste insecte mici se hrănesc cu sângele oamenilor, iar infestarea cu ei poate fi destul de supărătoare și poate duce la anumite afecțiuni medicale, confundate cu eczema sau blefarita, desi veți crede că iritațiile din zona ochilor pot fi date de la îmbrăcăminte, alergii sau produse de make-up, astfel că de cele mai multe ori nu tratați cauza exactă a problemei. Simptomele cele mai întâlnite sunt mâncărimile la nivelul pleoapelor, roșeața, senația de arsură și inflamțiile, astfel că tindeți să dați vina foarte ușor pe alte aspecte înconjurătoare din viața voastră.
Păduchii de la nivelul genelor produc o substanță lipicioasă, acolo unde ouăle stau lipite de gene, astfel că mâncărimile se vor acutiza de fiecare dată noaptea, atunci când aceste insecte devin din ce în ce mai active. Alte simptome observate pot fi căderea și rărirea genelor, lipirea genelor una de cealaltă sau lăcrimarea excesivă.
Cum te infestezi cu păduchi de gene
Această insectă se poate atașa de pielea din jurul genelor, acolo unde își găsește un mediu favorabil de depus ouă. Aceștia sunt atrași de nivelul ridicat de microbi de la nivelul ochilor, deoarece, odată cu extensiile de gene, tindem să nu mai curățăm atât de bine zona, pentru a nu strica sau îndepărta firele noi atașate. Ouăle exclozează în 10 zile, iar în 3 săptămâni insectele se transformă în adulți care depun, la rândul lor, ouă.
Dacă ai contact cu persoane infestate, atunci trebuie să fii atent la reacții să să ai o mai mare grijă la felul în care îți faci igiena de zi cu zi.
Tratamente eficiente
Tratamentele pentru îndepărtarea păduchilor sunt diverse, iar atunci când te confrunți cu această problemă, mai bine ceri ajutorul unui specialist, deoarece substanțele atașate în jurul ochilor pot duce la arsuri grave sau probleme de sănătate severă. Din tratamente face parte și o anumită vaselină oftalmică disponibilă doar pe baza unei rețete medicale. De asemenea, dacă este cazul, se va administra un antibiotic care sufocă păduchii și un antibiotic local.
Remediile naturiste fac și ele parte din tratamentele pentru păduchii genelor, însă atunci când alegi să faci acest lucru, trebuie să ceri părerea unui specialist. Nu uita că este la fel de important să speli toată lenjeria patului și hainele cu care ai fi putut intra în contact cu ei, deoarece aceștia pot rămâne pe suprafețe, astfel că duce la înmulțirea lor. Păduchii la genele false pot crea o mulțime de neplăceri și pot duce la infecții destul de grave, dacă aceștia nu sunt îndepărtați la timp, iar problemele de vedere nu sunt departe de acest caz.
Citiți continuarea aici