Cum se prepară cea mai gustoasă fasole cu ciolan. Ingredientul secret care îi dă un plus de savoare
O masă sățioasă și sănătoasă o iei totdeuna acasă. C el puțin așa spune o vorbă din bătrâni. Dacă ai invitat prietenii în vizită și vrei să îi impresionezi cu un preparat tradițional sau dacă pur și simplu simți poftă de o mâncare românească, încearcă această rețetă de fasole cu ciolan. Chiar dacă nu este cel mai simplu preparat, este absolut delicios și merită să îl încerci de câteva ori pe an. Există, de altfel, un ingredient cu totul special, care îi dă un plus de savoare și gust. Află care este acela!
Cea mai gustoasă fasole cu ciolan
Fasolea cu ciolan reprezintă unul dintre acele preparate autentice care îmbină savoarea tradițională cu simplitatea bucatăriei românești. Chiar dacă de multe ori o mâncăm la evenimente importante precum Ziua Națională, fasolea cu ciolan este bună de servit oricând. Totuși, există un ingredient special care o face deosebit de gustoasă și anume.. chimenul!
De ce fasolea verde este mai sănătoasă decât cea galbenă? Puține gospodine știu care este diferența
Ingrediente: 1 kilogram de fasole uscată (înmuiată peste noapte), 1 ciolan afumat, 2 linguri de ulei, 3 foi de dafin, 1 ceapă albă mare, 2 morcovi, 1lingură boia de ardei, 1 linguriţă rasă de oregano, 1 linguriţă seminţe de coriandru măcinate, 1 linguriţă de chimen, 3 linguri de pastă de tomate, 1 lingură de miere, sare şi piper.
Gătiți ciolanul la foc mic până când carnea se desprinde ușor de os. După fierbere, extrageți carnea din zeama de fiert și lăsați-o să se răcească. Păstrați zeama rezultată, potrivit Cevabun.ro.
Reţeta moldovenească de fasole bătută. Ingredientul care îi dă un plus de savoare
În paralel cu ciolanul, fierbeți fasolea în apă fără sare până când boabele sunt pe jumătate fierte. Tocați ceapa și tăiați morcovul în rondele. Căliți ceapa și morcovul în ulei, adăugați boiaua de ardei și lăsați-le să se rumenească ușor. Fiți atenți să nu le ardeți!
Adăugați carnea de ciolan, tăiată în bucăți potrivite, fasolea (fără apa în care s-a fiert) și acoperiți-le cu zeama rezervată de la fiertul cărnii (asigurați-vă că fasolea are aproximativ aceeași temperatură cu lichidul). Puneți pasta de tomate, o lingură de miere, frunzele de dafin, coriandrul măcinat și chimenul, apoi lăsați totul să fiarbă la foc mic până când toate ingredientele sunt bine gătite. Condimentați cu sare și piper.
Sursă text: Click.ro
Citește și Cea mai delicioasă ciorbă de fasole de post. Ingredientul secret care dă tot gustul