MENIU

Cum eşti furat în service-ul auto. Şapte modalităţi uzuale prin care poţi fi păgubit

Trebuie să recunoaştem că, în ultimii ani, calitatea serivicilor în multe dintre service-urile auto româneşti s-a îmbunătăţit simţitor, poate şi datorită atenţiei mai mari a importatorilor de maşini asupra serviciilor post-vânzare. Dar asta nu înseamnă că nu poţi fi încă păcălit în service. Iată şapte modalităţi uzuale prin care poţi fi păgubit, potrivit promotor.ro.

1. Nu înlocuiesc consumabilele

Filtrele de aer, ulei, combustibil sunt cele care îi trimit pe cei mai mulţi clienţi în service, ca parte a operaţiunilor obişnuite de revizie. Din păcate, exact aici se înregistrează şi cele mai multe furturi: pur şi simplu, angajaţii nu înlocuiesc aceste filtre, deşi pe fişă scriu că le-au înlocuit. Dintr-un foc, o pagubă de circa 300 de lei în buzunarul tău. Una este un filtru nou-nouţ, alta e un filtru „curăţat” şi montat în locul lui.

Remediu: marchează discret aceste consumabile cu un marker, astfel vei putea vedea dacă au fost sau nu schimbate. Cere să primeşti piesele vechi.

2. Nu-ţi montează piesele aduse de tine, ci altele
Dacă eşti prevăzător şi vii cu consumabilele de acasă, s-ar putea să te crezi în siguranţă. Nici asta nu e neapărat valabil, pentru că unii mecanici iau piesele tale bune şi le înlocuiesc cu altele, deseori la mâna a doua, pe care le montează pe maşină. Şi păstrează ei piesele noi.

Remediu: la fel ca la punctul 1, marchează discret aceste piese sau notează-ţi seriile lor de identificare. Verifică-le imediat după ieşirea din service.

3. Nu schimbă, de fapt, uleiul

Eşti fericit că ai adus tu singur un bidon de ulei de cea mai bună calitate? S-ar putea să ai surprize, pentru că unii mecanici nu scurg decât o parte din uleiul vechi şi completează cu o parte din uleiul tău nou. Restul rămâne la ei. Citeste mai mult...

 

Mai multe articole despre:
furt service consumabile modalitai