MENIU

Care sunt efectele benefice ale cristalelor asupra purtătorului. Pietrele semiprețioase sunt pomenite în biblie, dar sunt folosite și în ritualurile de magie

Cristalele și pietrele semiprețioase au efecte benefice asupra celor care le poartă. Ce proprietăți și ce beneficii au asupra sănătății, conform cristaloterapeuților.

Cristalele și pietrele semiprețioase au fost dintotdeauna folosite în diverse ritualuri, iar capacitățile acestora au fost apreciate din cele mai vechi timpuri. Ele sunt pomenite în biblie, dar au fost folosite și în ritualurile magice.

Acest lucru nu este doar mit legat de poveștile cu vrăjitoare, cărora le era atribuit câte un cristal sau piatră, pe care le foloseau în ritualurile lor magice. Puterea acestora constă în compoziția lor și energia pe care acestea o emit și se bazează pe un real adevăr.

Cristalele și pietrele semiprețioase, efecte magice asupra purtătorului

În zilele noastre, cristalele și pietrele au început să fie studiate de către oamenii de știință, iar capacitățile energetice de care dispun acestea au fost valorificate

Terapia care se ocupă de tratarea cu ajutorul cristalelor se numește cristaloterapie. Iar acestui domeniu i se acordă din ce în ce mai multă atenție în ultima perioadă.

Conform site-ului acvaria.com, cristalele au rol protector, energizant, curativ și ajută la atingerea unor scopuri. Acestea amplifică energia pozitivă și îl protejează, acționând ca un scut personal, pe cel ce poartă cristalul potrivit la el.

Conform aceleași surse, fiecărui cristal îi corespund anumite proprietăți și fiecare piatră sau cristal are rolul său benefic. Astfel, cu ajutorul cristalului de cuarț gândurile pot fi dirijate cu până la 100 de ori mai repede spre îndeplinirea dorințelor. Cu cât veți avea gânduri mai precise și mai bine conturate, cu atât se vor concretiza mai repede. Iată ce roluri li se atribuie acestor cristale.

Rol de scut protector

Dacă veți purta la voi un cristal de cuarț, fie că-l țineți în mașină, poșetă, buzunar sau purtat sub formă de bijuterie, acesta va acționa ca un scut de protecție asupra voastră. Acționează ca o rețea protectoare pe o distanță de zece ori mai mare decât dimensiunea cristalului pe care îl aveți în preajmă.

Talisman 

Odată ce ți-ai identificat cristalul potrivit pentru atingerea scopului tău, foarte important este să-ți fixezi bine scopul, astfel cristalul va lucra în favoarea ta.

Planta de apartament care purifică aerul din locuință. Împiedica formarea mucegaiului si absoarbe umiditatea

Rol terapeutic

Cristalele au și rol terapeutic. Cu ajutorul cristaloterapiei pot fi tratate diverse afecțiuni. De asemenea, dacă este ținut în mână sau este așezat pe locul bolnav sau dureros, acesta poate ameliora starea celui ce-l folosește.

Simpla purtare a cristalului asupra ta, dacă este legat de acest scop, poate avea efecte terapeutice. Deoarece fiecare cristal are un efect vindecător.

Aflați mai multe despre cristale și care sunt cele pe care trebuie să le folosiți pentru anumite afecțiuni. 

Captează energia din univers și o transmit oamenilor

Cristalele au capacitatea de a absorbi și de a transmite lumina, care este cea mai mare energie universală cunoscută. Astfel, cristalele captează energia universală pe care o pot reflecta în structurile cristaline interne și o transmit către o sursă care primește energie, precum ființele umane.

Planta care ține răul la distanță. Folosită în ritualurile de magie, este, de fapt, cel mai puternic remediu pentru calmarea stărilor de nervozitate

Pot da indicii despre viitorul unei persoane

Cristalele sunt folosite în artele divinatorii, precum ritualurile de prezicere a viitorului, de către așa zisele ghicitoare sau prezicătoare.

Echilibrează energia corpului

Purtătorilor anumitor cristale, ca cele de cuarț, li se echilibrează câmpul energetic, deoarece corpul va imita energia perfect stabilă și echilibrată a cristalului. Bineînțeles, înainte de a purta un anumit cristal, acesta trebuie purificat prin diverse metode, fie prin expunerea lui la soare, fie prin spălarea acestuia în apă curgătoare sau ținerea cristalului înainte de folosire în apă cu sare.

Cristalele au proprietăți vindecătoare

Cristalul poate acționa asupra oricărui lucru care posedă un câmp energetic. Astfel că, acesta poate avea efecte de vindecare asupra unei persoane, plante, animal sau chiar de curățare a unui mediu.

Au rol de restauratori de energie

Vibrațiile energetice din cristale sunt atât de puternice, încât pot fi folosite pentru a realinia și direcționa fluxul energiei fizice, emoționale, mentale și spirituale, atunci când acestea se află în dezechilibru energetic. Acesta se întâmplă atunci când organismul este afectat, fie de o boală sau orice afecțiune fizică sau psihică.

Plante pe care trebuie să le ai în casă. Iată ce se întâmplă dacă le ții în locuința ta

Curăță chakrele

Cristalele sunt foarte eficiente pentru echilibrarea chakrelor. Se știe că un dezechilibru al chakrelor duce la diverse boli, în funcție de chakra afectată de acest dezechilibru, iar echilibrarea lor duce la armonie, fizică, psihică și spirituală.

Oferă protecție împotriva vampirilor energetici

Cristalele oferă protecție împotriva tuturor tipurilor de energii negative, inclusiv al deochiului.

Planta supremă pentru relaxare. Îți conferă un somn odihntor și induce o stare de calm. Sigur nu știai că are atât de multe beneficii

Dezvoltă intuiția

Unele cristale au rolul de a dezvolta intuiția, abilitățile psihice și de a conferii vise premonitorii. De semenea, au capacitatea de a promova ascensiunea personală. Pentru asta există anumite tipuri de cristale, care pot fi alese fie în funcție de zodie sau de data nașterii.