MENIU

Cornulețe fragede cu smântână - cea mai simplă rețetă care îți amintește de copilărie

Cornulețele fac parte din categoria dulciurilor din copilărie. Cu siguranță bunicile și mamele voastre preparau aceste prăjiturele la fiecare eveniment special din familie. 

Cornulețele fragede se pot prepara și cu smântână și unt, dacă nu aveți untură. Iată care este cea mai simplă rețetă. 

Cornulețe fragede cu smântână - ingrediente:

    150 de grame de unt gras, cu 82% grăsime
    300 de grame de făină 
    un ou
    100 de grame de smântână fermentată, cu 25% grăsime
    un plic de zahăr vanilat
    o linguriță de coajă rasă de lămâie
    un praf de sare 

Ingrediente pentru umplutură:

    200-250 de grame de gem 
    120 de grame de nucă măcinată 
    200 de grame de rahat
    100 de grame de zahăr pudră vanilat (pentru ornat)

Cum se prepară cornulețele cu smântână și unt

Într-un castron mai adânc, puneți făina cernută, sarea, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Apoi adăugați untul, pe care îl tăiați în cubulețe. 

Amestecați aluatul, până când acesta va căpăta o consistență nisipoasă. Nu amestecați cu mâna, pentru ca untul să nu se topească. Folosiți o furculiță mai bine. 

Separat, bateți bine oul și turnați-l peste amestecul de făină și unt. Apoi puneți și smântâna și frământați aluatul cu mixerul sau în robotul de bucătărie. 

Fiind vorba despre un aluat fraged și nu dospit, aveți grijă să nu exagerați cu frământatul, scrie kfetele.ro. După ce este gata, împărțiți aluatul în două părți egale, înfășurați-le în folie alimentară și lăsați-le la frigider, măcar o jumătate de oră. 

Apoi puteți să le întindeți pe masa pe care ați pus făină. Foile trebuie să fie cât mai subțiri. Tăiați fiecare foaie în pătrățele și pe fiecare pătrat puneți ce umplutură vă doriți. 

Apoi pliați bucățelele de aluat în formă de cornulețe și lipiți bine marginile, să nu se desfacă la cuptor. Puneți cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgați-le în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 15 minute.  Cât sunt încă fierbinți, tăvăliți cornulețele prin zahăr pudră vanilat.