MENIU

Clătite cu lapte de migdale, un mic dejun gustos și sănătos. Rețeta, recomandată persoanelor care au intoleranță la lactoza sau care nu consumă lactate

Clătite - imagine de arhivă

 Vrei să prepari un mic dejun simplu și gustos, dar care să aibă și beneficii reale pentru sănătate? Iată rețeta potrivită!

Această rețetă de clătite este recomandată persoanelor care au intoleranță la lactoza sau care nu consumă produse lactate din alte motive. Îți sugerăm să folosești făină de grâu, dar o poți înlocui și cu făină de orez sau de ovăz, după preferințe, relatează Știri Diaspora.

Ingrediente:

- ouă - 2 bucăți,

- zahăr - 2 linguri,

- lapte de migdale - 400 ml,

- ulei - 2 linguri,

- făină - 40 grame,

- sare după gust.

Modul de pregătire, pas cu pas

Bate ouăle de pui, un praf de sare și zahărul într-un castron cu un tel. Se toarnă jumătate din cantitatea totală de lapte, ulei. Apoi se încorporează făina.

Chifle delicioase cu brânză și șuncă, o idee grozavă pentru micul dejun

Amestecă astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Se toarnă restul de lapte și se amestecă din nou bine aluatul. Se lasă să stea 15 minute.

Chipsurile de vinete, o gustare sănătoasă pentru întreaga familie

Prăjește clătitele într-o tigaie bine încălzită și unsă cu ulei. Cu un polonic toarnă câte puțină compoziție în tigaie și formează o clătită, care se prăjește pe ambele părți.

Poftă bună!

Mai multe articole despre:
clatite clatite lapte migdale reteta clatite