MENIU

Cele mai frecvente greșeli la o SPOVEDANIE. Părintele Calistrat te învăță cum să te spovedești ca la carte

Foto ilustrativ

Spovedania sau pocăința este unul dintre cele mai importante ritualuri religioase creștine, iar îndeplinirea eu cum se cuvinte contribuie la regăsirea liniștii sufletești. Prelații atrag însă atenția că, de multe ori, credincioșii nu știu să comunice cum trebuie sau sunt prost sfătuiți, iar bunele lor intenții rămân fără rezultat.

Spovedania corectă este aceea în care creștinul își scrie păcatele pe hârtie înainte să mergi să te spovedești, apoi cu hârtiuța în mână direct la duhovnic, cu inima liberă și deschisă ne spunem păcatele, a explicat părintele Calistrat Chifu.

 

„Este o metodă foarte eficientă să scriem păcatele pe hârtie și să notăm zilnic tot ce am greșit, așa sau așa.

- Trebuie să spovedim fiecare păcat înaintea lui Dumnezeu cu inima smerită și deschisă, fără rușine sau teamă.

- Dar, asta nu înseamnă că la spovedanie începem să povestim istorii interminabile, ci scurt și la obiect, spunem păcatul ca atare, care a fost făcut, sau îl citit de pe hârtie în timpul spovedaniei”, a explicat Calistrat Chifan.

 

"Mai vin unii așa, și din dorința de a vorbi cu duhovnicul. Chiar mie mi s-a întâmplat de foarte multe ori, că au venit oameni care s-au spovedit de curând în altă parte și au ajuns și la mine. Și când i-am întrebat de ce au venit la mine la spovedit, au spus că „am vrut părinte să fiu mai aproape de dvs., să-mi spuneți și dvs. un cuvânt de învățătură, am venit, e adevărat că n-am ceva de spus, dar am ținut să mă spovedesc și la dvs”, a explicat și părintele Teofil Părăian, într-una dintre scrierile sale, citat de Basilica.ro.