MENIU

Cele mai bune trucuri când faci clătite - Nu le vei uita niciodată când le vrei pufoase și fragede

Cele mai bune trucuri când faci clătite - Nu le vei uita niciodată când le vrei pufoase și fragede

Clătitele, un desert ușor de făcut, care se pot face oricând. Iată trucurile de care să nu uiți de acum înainte pentru niște clătite delicioase și pufoase. 

Trucurile simple pentru a face clătite fără să te murdărești
Este atât de simplu că sigur te va surprinde că nu te-ai gândit deja la asta!
Indiferent că folosești o rețeta simplă de clătite, cu două-trei ingrediente, sau una mai complexă, aceste trucuri te vor ajuta să ai și mai puțină mizerie în bucătărie.
În aluatul pe care îl prepari, după ce ai amestecat toate ingredientele și te pregătești să prăjești clătitele, adaugă 50 g de unt (un cub) la 500 ml de aluat sau 50 ml de ulei, în situația în care pregătești clătite de post.
Astfel, eviți corvoada uleiului împrăștiat în toată bucătăria, căci sigur știi cum se prelinge uleiul pe marginea sticlei și îți murdărește suprafețele ori de câte ori prăjești o clătită, dar nici clătitele nu riscă să se lipească.
Un alt truc foarte util, dacă îți plac clătitele puțin mai aromate, este să adaugi 1/2 linguriță de esență de vanilie la fiecare 500 ml de aluat. Vei simți aroma bogată chiar în timp ce le vei prăji și îți va fi greu să le termini pe toate fără să “furi” măcar una din cele deja gătite.
Sursa
 
Clătite pufoase. Rețeta care nu dă greș niciodată
Cu ciocolată, cu fructe și frișcă sau cu gem, indiferent cu ce ai umple clătitele, cel mai important este modul în care le prepari, ca să iasă pufoase și să nu se întărească. Cu rețeta asta vei obține, în cel mult 30 de minute, clătite pufoase și aromate.
 
Clătite pufoase. Ingrediente
 800 ml lapte integral
 200 ml apă
 100 g unt
 7 ouă
 2 linguri zahăr
 esență vanilie
 făină
 
Clătite pufoase. Ingrediente pentru umplutură
- fructe, crema de ciocolată, gem, dulceață și ce mai doriți.
 
Clătite pufoase. Mod de preparare
 
1. Lasă toate ingredientele la temperatura camerei cu minim o ora înainte de a pregăti clătitele.
2. Topește untul, bate laptele cu apă, ouăle, zahărul, vanilia și untul topit, apoi adaugă făină treptat, până obții o consistentă densă, dar care curge fluid.
3. Prăjește clătitele într-o tigaie antiaderenta câte 60-70 de secunde pe fiecare parte fără a mai adaugă ulei, adaugă umplutură preferată și rulează-le.
4. Poți păstra clătitele la temperatura camerei, acoperite cu capac, maxim 48 de ore.
Poftă bună!
Sursa