MENIU

Ce înseamnă când cineva te salută printr-o strângere de mână fermă. Mesajul non-verbal pe care îl transmite

Cum îți dai seama de tipul de personalitate al unei persoane printr-o simplă strângere de mână. Strategii în comunicarea non-verbală, pe care oricine ar trebui să le cunoască.

Limbajul trupului, indicii despre interlocutor

Felul în care o persoană îți strânge mâna în semn de salut, poate da indicii cu privire la personalitatea acestuia. Dar și despre felul în care o persoană este dominantă sau dominată de către interlocutor.

Încă de la strânsul mâinii unei persoane vă puteți da seama dacă aceasta va domina discuția sau dumneavoastră o veți face, trebuie doar să fiți atenți la strângerea de mână pe care o are această persoană.

Ce spune zâmbetul despre un om. Cum îți dai seama când o persoană are un comportament fals

Strângerea de mână fermă

Strângerea de mână fermă denotă siguranța persoanei. Specialiștii în limbajul nonverbal susțin că persoanele extravertite au tendința de a strânge ferm mâna. De asemenea, aceștia susțin că și femeile deschise la experiențe noi oferă strângeri de mână ferme. În cazul bărbaților cu atitudine deschisă la noutate nu este valabilă această regulă. Aceștia pot folosi atât o strângere de mână moartă, cât și pe cea fermă.

Lipitoarea

Unele persoane rețin mâna interlocutorului în momentul strângerii, practic se lipesc de aceștia întocmai ca o lipitoare, de unde și denumirea acestui tip de strângere. În cazul acestui comportament pot exista mai multe motive. Dar, în general, toate se referă la control. În felul acesta cel care reține mâna interlocutorului poate să stabilească cursul discuției. Se dorește a fi ascultat cu atenție sau dorește să-și arate interesul și, de ce nu, curtoazia față de interlocutor.

Mâna umedă

În general acest lucru denotă o persoană emotivă, anxioasă sau arată nervozitatea de care dă dovadă persoana respectivă. Asta dacă nu suferă de anumite probleme genetice care provoacă transpirația palmei, dar a cărei probabilitate este mai mică decât cauzele inițiale.

Mai multe articole despre:
comunicare non verbala comunicare limbaj