MENIU

Ce ar trebui să mănânci în funcţie de grupa sanguină

Dr. Peter D’Amamo este un faimos medic neuropat ce a devenit cunoscut mai ales grație cărții sale „Învaţă să mănânci corect în funcție de grupă sanguină: Dietă pentru o viață mai lungă, pentru o viață sănătoasă și o greutate normală”, în care dezvoltă ideea că grupa de sânge pe care o avem este un indicator important al alimentației pe care trebuie să o urmăm. 

Grupă sanguină de tip A

Acum 20.000 de ani când agricultura a început să se dezvolte foarte mult, oamenii cu grupă de sânge A au trecut printr-o schimbare majoră. De aceea, persoanele care au grupă A de sânge trebuie să se concentreze pe un stil de viață vegetarian. Celor cu sânge de tip A li se mai spune și „agrarienii”.

Este recomandat să se consume: cereale integrale, legume, avocado, fructe de pădure, smochine, nectarine, mere, iar că proteine nuci și soia.

Nu este recomandat să se consume: orice tip de carne și produse lactate.

Grupă sanguină de tip 0

Această grupă sanguină este una dintre cele mai vechi datând de aproape 30.000 de ani și celor care au grupă 0 li se recomanda o dietă pe bază de proteine. Acestora li se mai spune și „vânătorii”.

Este recomandat să se consume: fructe de mare, carne roșie, carne de pui și curcan; spanac, kale, broccoli și varec.

Nu este recomandat să se consume: fasole, linte, alune, produse lactate, inclusiv ouă.

Grupă sanguină de tip B

Oamenii care au grupă sanguină de tip B se mai numesc „nomazii” pentru că au capacitatea de a se adapta la orice produs lactat și au cel mai versatil sistem digestiv dintre toți. A apărut acum 10.000 de ani.

Este recomandat să se consume: legume verzi, fructe, anumite cereale, curcan, carne roșie, peste

Nu este recomandat să se consume: niciun fel de semințe, alune, pui, porumb și linte și hrișcă

Grupă sanguină de tip AB

Este cea mai nouă grupă sanguină și prezintă atât proprietățile grupei A cât și cele ale grupei B. A apărut acum 1.000 de ani, iar celor care au grupă de sânge AB li se mai spune „enigmele”.

Este recomandat să se consume: tofu, curcan, fructe de mare, peste; fasole, legume, pepene roșu, smochine, mere, banane.

Nu este recomandat să se consume: porumb, carne roșie, hrișcă; cafea și alcool cu moderație.

Sursă: healthy-romania.ro

Mai multe articole despre:
alimentaţie grupă sanguină