MENIU

Cat trebuie sa dormim in functie de varsta

Ti se pare ca esti mereu obosita si nu reusesti sa duci la bun sfarsit tot ceea ce ti-ai propus pentru ziua in curs? Probabil ca nu reusesti sa acumulezi suficiente de ore de somn.

Daca spui ca nu ai timp sa dormi destul, atunci inseamna ca incerci sa gasesti o scuza si, in acest mod, nu faci decat sa iti pui sanatatea organismului in pericol. Chiar daca ai impresia ca o cana mare de cafea sau chiar mai multe te pot scapa de senzatia de oboseala, acest lucru este departe de adevar, pentru ca nicio bautura energizanta sau excitanta nu poate egala beneficiile somnului.

Descopera si tu, in cele ce urmeaza, cum ar trebui sa arate programul tau de somn, dar si al celor din familie, in functie de varsta fiecaruia!

Cate ore de somn necesita un organism, in functie de varsta lui biologica

Cu siguranta ai auzit si tu diverse raspunsuri la intrebarea "Cum ar trebui sa arate programul de somn?" . De la ideea ca 8 ore sunt suficiente pentru un adult pana la parerile conform carora de fapt organismul ar trebui sa beneficieze de oricate ore simte nevoia, plaja este extrem de variata. Trebuie sa stii, insa, ca indiferent de teoria cu care esti de acord, practica este cea care iti da batai de cap.

Articolul integral pe Divahair.ro.

Mai multe articole despre:
sănătate somn dormit