MENIU

Cât de în serios trebuie să iei visele tale sexuale

Sigmund Freud, părintele psihanalizei, a ajuns la concluzia că aproape toate visele au o latură sexuală. 

Dacă ar fi să-l credem pe Freud, fiecare vis sau teroare nocturnă indică o tendință psihopată. Cu toate acestea, nu negăm că atunci când subconștientul nostru arată ceva ce nu am vrut să vedem, indică un sentiment de neliniște. A avea un vis erotic cu șeful tău, poate arăta că nu vei mai avea curaj să-l provești în ochi.
O mare parte dintre visele sexuale este anecdotică.
Unul dintre cele mai recente studii arată că bărbații au mai multe vise erotice decât femeile.
Terapeutul Delphi Ellis a precizat că cele mai multe vise legate de locul de muncă sunt despre aventura cu șeful.
Semnificația viselor sexuale este diferită și nu este totdeauna literală. Este posibil ca un vis sexual legat de locul de muncă să reprezinte de fapt o îngrijorare.

Semnificații vise sexuale

– Dacă visezi că faci dragoste cu altcineva decât cu soţul/soţia, ori cu partenerul/partenera, mesajul poate fi legat de o problemă existentă în cuplu, de o insatisfacţie pe oricare dintre planurile relaţiei sau de o fantezie neîmpărtăşită.

– Dacă visezi că faci sex cu cineva în vis, iar în realitate există o perioadă lungă de pauză la acest capitol, înseamnă că inconştientul tău încearcă să echilibreze lipsa sexului din viaţa reală.

– Te-ai implicat de curând într-o relaţie şi îţi visezi partenerul/partenera în tot felul de ipostaze erotice? De vină este tocmai elementul de noutate al relaţiei. Acesta intensifică activitatea onirică şi transferă în vis noile senzaţii şi trăiri din realitate, mult amplificate.

– Dacă visezi că faci dragoste cu o celebritate înseamnă că vrei să faci o corecţie a imaginii pe care o ai despre propria persoană, după o eventuală relaţie ”cu probleme”.

– În cazul în care visezi că faci dragoste cu cineva cunoscut, faţă de care în realitate nu simţi nimic, înseamnă că regăseşti în acea persoană un aspect al personalităţii tale mai puţin conştientizat, sau dezvoltat. 

Mai multe articole despre:
semnificaţie vise vis erotic