MENIU

Castravetele cu gust de Kiwi a ajuns în România. Ce spun specialiștii despre fructul legumă? - VIDEO

O legumă cu aspect bizar și gust care contrariază își face intrarea piața din România. Kiwano sau, cum mai este cunoscut, castravetele țepos sau castravetele cu coarne, este o combinație între castravete, kiwi și banană.

O legumă originară din Africa este acum la vânzare la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău. Este vorba despre Kiwano sau, cum mai este cunoscut, castravetele țepos sau castravetele cu coarne. Leguma este inedită, atât prin formă cât și prin gust. Acesta este o combinație între castravete, kiwi și banană.


Kiwano a fost folosit, la început, doar pentru decorul altor mâncăruri. Însă, în timp, s-a dovedit a fi extrem de bun, astfel a fost folosit în salate, supe sau chiar în băuturi sau prepararea unor deserturi.


Potrivit cercetătorilor de la Stațiunea Legumicolă Buzău, Kiwano conține multe vitamine, minerale și antioxidanți, acestea fiind esențiale pentru o sănătate optimă. Are un conținut scăzut de calorii și e bogat în proteine.

 




Kiwano se vinde la magazinul unității de cercetare. Fructele au o durată mare de păstrare, iar unul se vinde cu 5 lei. Cercetătorii pot trimite și prin curier, în toată țara.