MENIU

Când trebuie să uzi florile, de fapt, pe caniculă. Greșeala pe care și tu o faci - trucul grădinarilor pentru o înflorire bogată

În general, plantele de interior se udă la fiecare trei zile sau mai des pe timpul verii, dacă sunt ținute în spații calde și însorite.

Dimineața devreme, înainte ca soarele să prindă putere, este cel mai bun moment să uzi plantele din grădină sau de pe terasă. Chiar și plantele din ghivece, crescute în casă, se simt mai bine dacă sunt udate dimineața.

Vrei să ai mușcate de invidiat în balcon? Urmează aceste sfaturi simple și ieftine, pentru o înflorire rapidă

Când se udă plantele seara?

În perioada cea mai caldă a verii, multe plante necesită să fie udate de două ori pe zi. Prima dată, foarte devreme dimineața, în jurul orelor 6 – 7 și apoi seara, după apus. 

Din cauza soarelui torid, pământul arde și se usucă foarte repede. De aceea, este bine să uzi plantele din grădină și seara târziu, pentru a beneficia de umiditate peste noapte.

Iată câteva lucruri de care trebuie să ți cont, verificând atent condițiile meteorologice, înainte de a uda plantele:

1. Verifică temperatura. Dacă se anunță o zi fierbinte, va trebui să uzi plantele dimineața, astfel încât să aibă timp să absoarbă apa, înainte ca soarele să devină prea intens. Dar dacă locuiți într-un mediu foarte cald, este bine să le hidratezi seara.

2. Verifică dacă se anunță ploi. În acest caz, plantele din grădină nu vor trebui udate. Mama Natură le va oferi apa necesară. Iar prea multă apă poate fi la fel de nocivă ca și lipsa apei.

3. Verifică dacă va fi o zi cu vânt! Vântul poate usca solul rapid, așa că ar putea fi necesar să uzi plantele mai des.