MENIU

Când s-a născut, această fată a primit un diagnostic dur. Acum, povestea ei inspiră întreaga lume

O tânără în vârstă de 27 de ani din Statele Unite ale Americii a reuşit să demonstreze tuturor că, dacă îţi doreşti cu adevărat, orice vis ţi se poate îndeplini. Melanie Gaydos a devenit o stea a industriei de modă, deşi suferă de o boală necruţătoare.

Când s-a născut, Melanie Gaydos a fost diagnosticată cu displazie ectodermală, o afecţiune genetică rară, care, printre altele, face ca dinţii, unghiile şi oasele mici să se dezvolte în forme anormale, scrie The Mirror. În plus, medicii au constatat că suferea şi de alopecie – cădere prematură a părului – şi că este parţial oarbă.

Aşadar, fata şi-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei şi adolescenţei la spital, fiind supusă la aproape 40 de intervenţii chirurgicale.

Soarta nu i-a surâs nici în ceea ce priveşte mediul familial. Melanie a crescut alături de părinţii ei care erau alcoolici şi deseori violenţi.

„Nu am crezut niciodată că voi ajunge să trăiesc până la vârsta de 18 ani. Nu am crezut că m-aş sinucide. Dar credeam că voi ajunge să mor cumva accidental. Apoi, când am mai crescut, am ajung din nou să îmi doresc să mă sinucid”, a povestit ea.

Şi totuşi, întâlnirea un cont creat pe un site dedicat modelelor amatoare i-a schimbat viaţa. Tânăra a început să primească propuneri pentru a poza, ba chiar a fost angajată să apară într-un videoclip al formaţiei Rammstein.

Acum, Melanie Gaydos este o vedetă a podiumurilor de modă.

„Nu am început să fac modelind pentru alţi oameni, oricât de egoist ar suna”, a mărturisit ea. „Am făcut asta pentru mine. Dar am realizat că, făcând asta pentru mine, de fapt, îi ajut pe alţii să se simtă mai confortabili cu ei înşişi. (...) În mod ciudat, (modelling-ul, n. red) m-a ajutat să îmi confirm şi să îmi validez motivele de a trăi”, a spus ea în cele din urmă.