Boli care apar de la prea mult sex
Ce e prea mult strică. Studiile au dovedit că partenerii foarte "activi" sexual se pot confrunta cu probleme de sănătate, de la afecţiuni minore, până la slăbirea imunităţii şi afecţiuni ale prostatei.
1. Inflamare şi dureri în zona genitală. Actele sexuale repetate fac ca lubrifierea naturală să scadă. Din cauza frecării repetate, pot apărea dureri locale, dar şi răni pe colul uterin, fisuri vaginale sau iritaţii ale clitorisului. Aşa că dacă vă pregătiţi pentru un maraton sexual, înarmaţi-vă cu un lubrifiant pe bază de apă, care va suplimenta lubirifierea naturală.
2. Infecţii urinare. Penetrările repetate favorizează introduceea de bacterii în uretra femeii, fapt ce poate cauza cistită, o infecţie urinară care recidivează des. Acest lucru nu înseamnă automat o igienă precară, întrucât şi sperma conţine enzime care favorizează apariţia unor infecţii şi iritaţii. "Infecţiile urinare apar după primul act sexual şi în general la fete tinere. Germenii ajung prin uretră în vezică mai ales după o perioadă de abstinenţă", subliniază urologul Dan Mischianu, de la Spitalul Militar din Bucureşti. De aceea, este indicat ca între două acte, să faceţi un duş şi să insistaţi asupra igienei genitale. Cistita poate fi evitată dacă urinaţi imediat după actul sexual.
3. Afecţiuni ale prostatei. Bărbaţii foarte activi sexual în tinereţe prezintă riscul de a dezvolta cancer de prostată, arată un studiu recent efectuat al Universităţii Nottingham, din Anglia. Participanţii au fost împărţiţi în două categorii: jumătate fuseseră diagnosticaţi cu cancer la prostată, iar restul erau sănătoşi. Ei au fost întrebaţi despre frecvenţa activităţii sexuale (inclusiv masturbare) la vârsta de 20, 30 şi 40 de ani şi despre numărul de partenere. Cercetătorii au speculat faptul că hormonii sexuali sunt responsabili la unii bărbaţi atât pentru apetitul sexual mare, cât şi pentru dezvoltarea ulterioară a cancerului de prostată, relatează intimatemedicine.com.