8 greșeli pe care le faci când urmezi o dietă - Cum scapi de obiceiurile toxice care îți sabotează pierderea kilogramelor în plus
Dorești să scapi cât mai repede de kilogramele în plus și ai început o dietă pe care o poți urma. Ca să nu îți pui singur bețe în roate, ar fi bine să-ți schimbi și stilul de viață, adică a obiceiurilor toxice de dinainte pentru a reuși să pierzi din greutate.
Poate că îți dorești să scapi de câteva kilograme în plus și ai adoptat o dietă sănătoasă. Însă, pentru a nu te sabota singur, trebuie să fii atent și la obiceiurile pe care le ai. Iată la ce trebuie să fii atentă pentru a-și schimba stilul tău de viață și să aibă efecte dieta aleasă
Nu toate obiceiurile „sănătoase” au un efect pozitiv pentru a pierde din greutatea corporală. Iată care sunt:
1. Săritul peste mese poate să pară o modalitate eficientă de a reduce caloriile, dar când nu consumi micul dejun, prânzul sau cina, corpul, în loc să ardă grăsimile, le stochează, ceea ce duce la creștere în greutate.
2. Dietele ce restricționează sever consumul de alimente te pot sabota! Restricția alimentară duce la deficiențe, la pofte alimentare și probleme de sănătate.
Cel mai bine este să ai o dietă echilibrată, care să conțină toate grupele alimentare și să faci puțin sau mai mult sport.
3. Banala salată poate fi exact ce nu-ți trebuie la dietă. Iată de ce: consumul salatelor te poate sabota. Doar dacă salatele conțin sosuri și toppinguri bogate în calorii, precum maioneză, pâine albă și sosuri dulci.
4. Batoanele proteice îți pot împiedica procesul de slăbit, pentru că majoritatea conțin zahăr sau îndulcitori, care aduc calorii suplimentare în meniul tău. În timpul dietei de slăbit, cel mai bine este să le eviți și să le înlocuiești cu fructe de sezon.
5. Fructele trebuie să fie consumate în anumite cantități, din cauza conținutului de fructoză, de zahăr natural ce crește nivelul de zahăr în sânge, dacă este consumat în exces.
6. Băuturile dietetice nu sunt prietene cu silueta, dimpotrivă! Chiar dacă cele mai multe nu au calorii, au îndulcitori artificiali, ce favorizează creșterea în greutate.
7. Ar fi bine să fie eliminate și produsele „fără gluten”. Multe dintre acestea, deși par benefice pentru siluetă, sunt bogate în zahăr și calorii!
8. Sportul nu trebuie practicat în exces! Dacă ai început să faci multă mișcare în speranța în care vei scăpa mai repede de kilogramele în plus, află că trebuie să faci sport, dar cu moderație!
Asta pentru că suprasolicitarea te va obosi, iar organismul va fi supus la stres. Cea mai sigură metodă de a nu-ți sabota dieta începută este să faci pauze între antrenamente. Câteva zile de odihnă între ele ar fi ideal.