MENIU

5 greșeli zilnice prin care îți sabotezi dieta. Recomandările specialiștilor

5 greșeli zilnice prin care îți sabotezi dieta

Uneori nici nu ne trece prin minte că anumite obiceiuri zilnice încurajează și mai mult depunerea grăsimii. Iată unde greșești!

E posibil să îți sabotezi singură dieta, de aceea trebuie să fii atentă la lucrurile pe care le faci în mod constant. Știi că eșți pe drumul cel bun, ai o dietă echilibrată, te odihnești suficient și mergi cu regularitate la sală, însă rezultatele nu se văd așa cum ți-ai dori. Kilogramele în plus nu se duc repede și te întrebi unde greșești. Este posibil să faci câțiva pași greșiți, iar acest lucru îți sabotează dieta. 

Greșelile surprinzătoare care îți aduc surplus de calorii

1. Nu bei multă apă pe timpul zilei

Uiți de apă, iar acesta este unul dintre cele mai importante lucruri atunci când vrei să slăbești. Pe lângă faptul că hidratează organismul, numeroase studii au arătat că persoanele care sunt atente și consumă multă apă reușesc să slăbească mai ușor. 

Mai mult, atunci când bei un pahar cu apă înainte de masă, îți va fi mult mai ușor să ai grijă la porțiile de mâncare pe care le consumi. 

Fii atentă la cantitatea de apă pe care o consumi zilnic! Apa rece accelerează metabolismul și te ajută să stai departe de sucurile acidulate, care baloneaza și conțin mult zahăr.

2. Consideri că o plimbare e suficientă

Fie că îți plimbi câinele sau faci cu regularitate plimbări de 15 minute în parc, trebuie să știi că acest lucru nu este suficient ca să te ajute să slăbești. Nu vei constata peste noapte că au dispărut kilogramele dacă nu incluzi în programul tău un antrenament intens de 30 de minute. Caloriile și grăsimile se ard cu adevărat la alergat, cycling, hiking și antrenamente cu greutăți. 

3. Te bazezi doar pe antrenamentele cardio

Daca alergi o vesnicie pe banda fara sa te asiguri ca incluzi si un antrenament cu greutati in programul tau, rezultatele pe care le doresti nu vor aparea si vei constata ca eforturile tale sunt in zadar. Antrenorii celebri sustin ca antrenamentele cu greutati ajuta la formarea masei musculare si acceleaza metabolismul, astfel incat sa arzi mai eficient grasimile. Aceste antrenamente sunt atat de bune pentru slabit, incat arderea caloriilor continua chiar si dupa ce ai plecat de la sala. 

4. Ai exclus o grupa alimentara

Acest lucru nu te va ajuta sa slabesti, deoarece vei constata ca apar carente nutritionale si o pofta exagerata de zahar si alte alimente nesanatoase. In loc sa elimini total carbohidratii din alimentatia ta, de ce sa nu te concentrezi pe cei care sunt cu adevarat buni si sa-i incluzi in meniul tau? Cerealele integrale, fructele si legumele in cantitati normale nu iti saboteaza dieta. De asemenea, daca iti plac pastele, alege-le pe cele integrale si consuma-le in portii mici cu legume si carne, fara sa adaugi o cantitate mare de lactate. 

5. Mananci in fata frigiderului

Stai in picioare si mananci in fata frigiderului, zicandu-ti ca doar ciugulesti rapid ceva? Este una dintre acele greseli cu care iti sabotezi singura dieta! Esti tentata sa mananci mai mult, deorece te-ai setat doar sa gusti cate ceva, astfel ca amesteci mai multe alimente si nu ai un control al portiei consumate.

Sursa: andreearaicu.ro

Mai multe articole despre:
dieta slabit greseli dieta