MENIU

4 greșeli pe care distrug mașina de spălat și hainele. Puțină lume știe aceste lucruri

masina de spalat

Deseori ne plângem că mașina de spălat "nu mai merge bine", că detergentul "nu mai spală" sau că hainele nu mai sunt de calitate. Fără a încerca să minimalizăm aceste aspecte, specialiștii arată ce de multe ori modul greșit în care folosim mașina de spălat ne creează aceste neajunsuri. Iată 5 greșeli pe care mulți dintre noi le facem.

SUPRAÎNCĂRCAREA CU RUFE. ATENȚIE LA SORTAREA TIPURILOR DE ȚESĂTURĂ

Este poate cea mai frecventă greșeală și, în același timp, ceea care poate avea efect rapid asupra funcționării mașinii. Din lipsă de timp, multe persoane aleg să depășească, într-o oarecare măsură, cantitatea de haine puse în cuvă. În aceste cazuri, procesul de spălare nu va fi unul eficient, iar mașina de spălat rufe se poate strica rapid. La fel de importantă este trierea rufelor, pentru că pături sau pilote, chiar dacă nu cântăresc mult în stare uscată, se transformă într-o povară uriașă pentru motor, din cauza capacității absorbante.

 

ALEGEREA DETERGENTULUI. ATENȚIE LA CEI DETINAȚI SPĂLĂRII MANUALE

Alegerea unui detergent potrivit poate prelungi durata de folosire  a mașinii de spălat. Vorbim aici atât de calitatea propriu-zisă, cât și de tipul acestuia. Puține persoane știu că folosirea detergenților destinați spălării manuale pot provoca, în timp, funcționarea mașinii, deoarece produs spumă în exces.

CURĂȚAREA FILTRULUI

Pentru mulți dintre cei care folosesc mașna de spălat, FILTUL antiparticule și scame este o necunoscută. Unii știu că este în spatele acelui capac din partea de jos a carcasei și.... cam atât. EI bine, pentru o funcționare optimă, acesta ar trebui curățat de circa 4 ori pe an, evident în funcție de regimul de utilizare a mașinii. Nu este vorba doar de riscul de a bloca scurgerea sau ca scamele să nu mai fie separate, ci și de mirosul urât pe care-l emit acestea, prin putrezire.

 

ATENȚIE LA CALITATEA APEI DIN REȚEA

Apa plină de impurități sau calcaroasă poate afecta procesul spălării și poate contribui la formarea depunerilor de calcar. În astfel de cazuri, curățarea mașinii și a filtrelor poate fi făcută mai des. În mod normal, producătorii recomandă ca filtrele să fie curățate de 3-4 ori pe an.

Mai multe articole despre:
greseli masina de spalat haine distruse