MENIU

Sucevean, reținut pentru că folosea iepuri vii ca să-și dreseze câinii de vânătoare. Riscă să facă închisoare

Un sucevean a fost reținut de poliție după ce a postat pe rețelele de socializare imagini în care arată cum folosește iepuri vii pentru a-și antrena câinii de vânătoare. După ce s-a întocmit dosarul penal, procurorul a decis continuarea anchetei cu suspectul sub control judiciar.

Un tânăr din comuna Zvoriștea a ajuns în arestul poliției după ce a folosit iepuri vii pentru dresajul a doi câini de vânătoare.

 

Poliția Suceava a transmis că în urma apariției pe o rețea de socializare a unor înregistrări din care reiese că un bărbat de 21 ani, din Zvoriștea, folosește animale vii pentru dresajul unor exemplare canine, la data de 27 octombrie 2022 polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – IPJ Suceava, s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”folosirea de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferință”, potrivit News Bucovina VIDEO.

 

În data de 6 ianuarie, în urma probatoriului realizat de Biroul Pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava s-a dispus măsura reținerii suspectului de 21 ani pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile începând cu 7 ianuarie 2023, stabilindu-i acestuia interdicția de a părăsi județul.

 

Polițiștii reamintesc faptul că „folosire de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea”,constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Complementar, în cazul condamnării pentru o astfel de infracțiune, instanța poate dispune și interdicția de a deține animale pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 5 ani”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Suceava.