MENIU

Polițistul care a omorât o copilă pe trecerea de pietoni s-a predat colegilor. Câți ani va petrece în spatele gratiilor

Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni s-a predat la Poliție. Agentul a petrecut prima noapte în arest. El a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare și este obligat să plătească daune în valoare de 700 de mii de euro, după ce în urmă cu doi ani a izbit în plin două fetițe în timp ce circula cu viteză cu mașina poliției. 

Decizia magistraților a fost schimbată în totalitate, după ce inițial Constantin Popescu a primit o pedeapsă cu suspendare. De asemenea, daunele stabilite de magistrații de la judecătoria sectorului 1 erau mult mai mici. Vă avertizăm că urmează detalii și informații cu un puternic impact emoțional. 

Polițistul care a ucis-o pe Raisa a fost condamnat la închisoare

Dosarul Raisa a ajuns la final, iar Constantin Popescu, polițistul care a spulberat-o pe Raisa pe trecerea de pietoni, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. El trebuie să plătească atât familiei Raisei, cât și familiei prietenei Raisei, rănită în accident, daune morale de 700.000 de euro.

„- Ce am lovit-o pe trecerea de pietoni...vă rog urgentați”, se aude pe înregistrarea dintre polițist și dispecerat în momentul fatidic.

Martorii au fost oripilați. „Se vede cum avea fetița un bocanc rupt și sună la salvare...”.

Cazul fetiței ucise pe trecerea de pietoni a ajuns la final

Decizia magistraților de la Curtea de Apel a schimbat-o în totalitate pe cea de la prima instanță. Constantin Popescu a fost atunci condamnat inițial la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare, iar familia Raisei trebuia să primească daune morale de doar 160.000 de euro. Potrivit deciziei finale, părinții vor primi daune de 500 de mii de euro.

Pe 13 ianuarie 2022, Raisa şi Marina au fost spulberate pe trecerea de pietoni din zona Laminor, chiar dacă s-au asigurat înainte. Expertiza specialiștilor a arătat că mașina de poliţie avea o viteză de 88km-h, într-o zonă cu o limită de 30 de km-h.