MENIU

"Mâncătorul de femei" de la Rădăuți, Vasile Lavric, condamnat la 30 de ani de închisoare - detalii terifiante din anchetă

Decizia este definitivă, bărbatul fiind condamnat pentru comiterea infracțiunii de violență în familie în varianta omorului calificat și profanare de cadavre sau morminte. Dosarul face referire doar la uciderea uciderea soției sale, Aurica Bodnărescu. 

Vasile Lavric din Rădăuți (Suceava), zis Mâncătorul de Femei, a fost condamnat marți de magistrații Curții de Apel Suceava la 30 de ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de violență în familie în varianta omorului calificat și profanare de cadavre sau morminte la o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. Decizia este definitivă.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că inculpatul, în noaptea de 10/11 iunie 2020, și-ar fi luat soția de la domiciliul comun situat în municipiul Rădăuți, transportând-o într-un loc necunoscut, după care pe fondul geloziei ar fi agresat-o suprimându-i cu intenție viața și apoi i-ar fi ascuns cadavrul, care nu a mai fost găsit, spun anchetatorii. 

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra a 7 bunuri imobile ale inculpatului, respectiv asupra a două autoturisme.

Condamnarea este dată doar pentru uciderea soției sale, Aurica Bodnărescu, dosarul acesta nefăcând referire la dispariția a încă 5 femei din anturajul lui Lavric.

Bărbatul a intrat în atenția Poliției după dispariția surorilor Iordache, trei tinere cu care acesta ar fi avut relații de iubire. Este vorba despre: Iuliana, dispărută în anul 1995, când avea doar 16 ani, Nicoleta, de 31 de ani, și Ramona care avea 18 ani, ambele dispărute în 2005, la trei luni distanță una de cealaltă.

Au existat suspiciuni că acestea ar fi fost ucise și îngropate apoi de Vasile Lavric, dau nu au fost probe în acest sens. Bărbatul a susținut mereu că cele trei fete au plecat „la produs în Italia“.

În 2020, anchetatorii au descoperit că înainte de dispariția Auricăi Bodnărescu și a celor trei surori Iordache, mecanicul auto din Rădăuți a mai avut încă două soții, ambele decedând în condiții stranii. 

Bărbatul s-a căsătorit de tânăr, la 18 ani, tot cu o femeie pe nume Nicoleta, o localnică. Cei doi au avut două fete. La puțin timp după nuntă, Vasile Lavric a plecat în armată.

În timpul stagiului militar, bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru viol. „De fapt nu a fost viol, dar, de rușinea părinților, așa a declarat fata", mărturisea, în trecut, Vasile.

După ce a fost eliberat, soția a intentat divorț și la scurt timp s-a stins din viață într-un accident de circulație. 

Ulterior bărbatul s-a căsătorit cu Cristina, o tânără cu care s-a cunoscut în fabrica unde munceau amândoi. Cristina i-a născut doi copii, care au rămas orfani de mamă la doi și respectiv trei ani. La doar 21 de ani, Cristina ar fi făcut un infarct.