MENIU

Fiul lui Dragnea, citat cu MANDAT de aducere la următorul termen de judecată în celebrul dosar Tel Drum

Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD - Liviu Dragnea, urmează să fie citat cu mandat de aducere în calitate de martor pentru următorul termen de judecată în Dosarul Tel Drum, care va avea loc la 30 septembrie, informează Adevărul.ro.

Absent fără să dea vreun motiv la înfăţişarea din instanţă, Valentin Dragnea va fi adus la şedinţa următoare până în faţa judecătorului de poliţişti judiciari sau de jandarmi.

Martorul urma a fi audiat la termenul de miercuri în dosarul în care Petre Pitiş, director general al Tel Drum, Nedea Florea, director adjunct, şi Mircea Vişan, angajat al firmei, sunt judecaţi pe fond după ce procurorii DNA i-au deferit justiţiei pentru obţinere pe nedrept de fonduri europene. În rechizitoriu, procurorii DNA reţin că Tel Drum şi reprezentanţii societăţii au obţinut ilegal o rambursare de 1 milion de euro.

Martorii audiați în dosarul Tel Drum au oferit adresa exactă a locului numit de inculpaţi în interceptări „la barieră”, un imobil unde se întâlneau cei din conducerea societăţii.

„Ştiu de imobilul La Barieră, folosit de societate ca sediu de birouri. Avem şi arhivă acolo. Imobilul este pe strada Viilor din Alexandria, aproape de calea ferată”, a declarat unul din martori.

Un economist de la Tel Drum a afirmat că cei din conducerea firmei foloseau locul pentru întâlniri. El a spus că „la barieră” se află în Alexandria, aproape de calea ferată, dar nu a precizat strada. Se pare că ar fi vorba de o fostă vilă de protocol a PCR Teleorman. Imobilul nu este vizibil de la strada principală, pentru că este mascat de o livadă.

Liviu Dragnea, inculpat în dosarul Tel Drum

Liviu Dragnea a devenit inculpat în dosarul TEL DRUM, la doi ani și jumătate după ce fostul lider PSD a fost pus sub acuzare. Până acum, a avut doar calitatea de suspect, însă procurorii DNA i-au schimbat încadrarea.

În aceeași situație se mai află 8 persoane, printre care și apropiați ai lui Dragnea. Cu toții sunt acuzați că au înființat un grup infracțional organizat și că ar fi fraudat, prin intermediul companiei „Tel Drum”, sume importante de bani provenite din fonduri guvernamentale și europene. Prejudiciul ajunge la 27 de milioane de euro, spun procurorii.

Mai multe articole despre:
valentin dragnea tel drum