MENIU

După ce oră e recomandat să nu mai consumi cofeină pentru un somn odihnitor, sfaturile specialiștilor

După ce oră e recomandat să nu mai consumi cofeină pentru un somn odihnitor, sfaturile specialiștilor

După ce oră e recomandat să nu mai consumi cofeină pentru un somn odihnitor sigur este un subiect care te interesează și pe mine. Dacă ești iubitoare de cofeină, dar ai nevoie și de un somn de calitate pentru a da randament în timpul zilei, află când e timpul să te oprești din consumarea ei.

Băuturile cu cofeină, cum ar fi cafeaua și ceaiul, fac parte din rutina zilnică pentru multe persoane. Acestea le ajută să se trezească și să-și pună la punct planurile pentru ziua în curs. Cu toate acestea, oamenii au ajuns să le consume și în timpul zilei. Dar specialiștii sunt de părere că nu ajută deloc la obținerea unui somn odihnitor.

După ce oră e recomandat să nu mai consumi cofeină

Băuturile cu cofeină fac parte și dintr-un timp dedicat relaxării. De aceea, ele ajung să fie consumate chiar și seara, când activitățile au luat sfârșit și te poți relaxa. Dar la ce oră ar trebui să nu mai consumi cofeină pentru a obține un somn de calitate? La urma urmei, cofeina este un stimulent cunoscut pentru a-ți crește nivelul de energie.

Fructul minune care te ajută să scapi de riduri

Deși organismul fiecăruia dintre noi este diferit, ar trebui să existe o limită pentru ultima ta ceașcă de cafea. Mai ales dacă ai dificultăți în a adormi noaptea. Dar la ce oră ar trebui să nu mai consumi cofeină? Poate fi mai devreme decât ai crede.

Cercetările publicate de Journal of Clinical Sleep Medicine sugerează că ultima doză de cofeină trebuie să fie cu șase ore înainte de culcare pentru a nu afecta negativ capacitatea de a adormi. Dacă ora ta de culcare este 21:00, poate e mai bine să consumi ultima doză înainte de ora 15:00. Sau chiar mai devreme, în funcție de semnele primite de la organism.

Chiar dacă veștile din partea specialiștilor nu sunt tocmai bune, deoarece în jurul orei 16:00 nivelul de energie scade, dar activitățile continuă să curgă, sigur vei apela la un matcha latte liniștitor sau la o cafea cu gheață. Dar dacă nu vrei ca somnul tău să sufere, ține cont de sfaturile experților. Ei recomandă să ții cont de consumul cofeinei în prima parte a după-amiezii.

Zodiile care pot experimenta abundența pe 16 mai 2024. Ei sunt autenticii zodiacului în această perioadă

Cum îți afectează cofeina somnul

Specialiștii explică că cofeina, care se găsește în băuturile energizante, ceai, cafea și anumite suplimente, este consumată de oameni pentru a se simți mai energici și pentru a reduce oboseala. Dacă ai băut vreodată o băutură cu cofeină pe timp de noapte probabil că ai stat mult timp cu ochii deschiși în pat sau te-ai trezit la primele ore ale dimineții fără să mai poți adormi din nou.

Singurul efect secundar major pe care îl are cofeina asupra somnului tău este faptul că îți va afecta capacitatea de a adormi.

Citește continuarea aici

Sursă de fericire și vitalitate: 7 alimente care îți schimbă starea de spirit și bunăstarea

Mai multe articole despre:
consum cofeina somn