Zodiacul pieilor roşii. Tu ce animal sacru ești?
Indienii nordamericani aveau o cultură şi o civilizaţie pe care restul lumii nici acum nu le înţelege. Vezi ce animal sacru eşti, potrivit zodiacului pieilor roşii.
Gâsca (22 decembrie – 19 ianuarie)
Gâsca este un animal foarte preţuit de popoarele amerindiene. Pieile roşii preţuiau gâltele, care erau atât o sursă de hrană pentru familii şi triburi, cât şi un simbol al bunăstării. Cei care deţineau gâşte nu mai depindeau de vânat pentru a mânca, ceea ce însemna că sunt cu sânge albastru, scrie Unica.
Vidra (20 ianuarie – 18 februarie)
Simpatică şi inteligentă, vidra este un animal muncitor şi isteţ. Indienii din America foloseau vidrele pentru a localiza locurile de pe lacuri unde se găsea cel mai mult peşte. În plus, vidrele îi ajutau uneori să prindă peşti, primind în schimb bucăţi mari din pradă.
Lup (19 februarie – 20 martie)
Singuratic şi puternic, lupul este un simbol al forţei strategice şi al inteligenţei mistice. Tinerii indieni plecau în călătorii de iniţiere la vârsta majoratului, unii dintre ei alegând drept animal totem un lup.
Şoim (21 martie – 19 aprilie)
Şoimul este un alt animal simbol al amerindienilor. Inteligent, ager şi un bun vânător, şoimul era adesea folosit la vânătoare de către căpetenii. Şamanii se temeau de şoimi, deoarece se spunea că aceştia văd în lumea de dincolo, asemeni panterei negre.
Castor (20 aprilie – 20 mai)
Castorul este iubitor de apă, jucăuş şi foarte bine organizat. Lucrează bine în echipă şi nu se lasă până nu termină un proiect. Castorul era văzut ca un arhitect al lumii animalelor de către indieni, care respectă şi acum animalul pentr digurile impresionante pe care le ridică pe râuri.
Căprioară (21 mai – 20 iunie)
Delicată şi uşor temătoare, căprioara este un animal pe care indienii îl vânau, fără a fi lipsiţi de respect. Se spune că un tânăr indian era considerat bărbat abia după ce reuşea să rpindă singur o căprioară. El trebuia să îi curme viaţa rapid, ca să nu chinuie animalul şi apoi să o ajute să treacă în lumea zeilor, printr-o rugăciune de mulţumire.
Ciocănitoarea (21 iunie – 21 iulie)
Ciocănitoarea este o pasăre simbol pentru pieile roşii. Ea lucrează zi şi noapte pentru puii ei, căutând insecte în scoarţa copacilor. Deşi nu cântă frumos, ca o privighetoare, ea are un penaj sclipitor şi este respectată pentru zelul cu care îşi caută hrana.
Somon (22 iulie – 21 august)
Rapid şi alunecos, somonul este un peşte foarte iubit în America şi peste tot în lume. Indienii se temeau să pescuiască somonul în plin sezon de împerechere, deoarece atunci pădurea se umplea de urşi grizzly. Jucăuşi din fire şi foarte senzuali, cei născuţi sub semnul somonului au mereu aliaţi puternici.
Ursul brun (22 august – 21 septembrie)
Puternic şi aprig, dar inteligent şi temător de oameni, ursul brun este un alt animal adesea pomenit în cântecele pieilor roşii. Indienii văd în urs un aliat, un prieten şi o personalitate de a cărui furie trebuie să te fereşti.
Corb (22 septembrie – 22 octombrie)
Corbii sunt păsări feroce, dar destul de inteligente cât să nu se pună cu oamenii. Mereu în temă cu ce este nou, mai ales cu bârfele despre evenimente nefaste, corbii sunt consideraţi vestitori ai unor evenimente importante.
Şarpe (22 octombrie – 22 noiembrie)
Alunecos şi şiret, dar uşor de învins în câmp deschis, şarpele era considerat un animal util şi periculos de către indieni. Pielea de şarpe era bună pentru haine şi pantofi, iar veninul pentru săgeţile cu care răpuneau inamicii.
Bufniţa (23 noiembrie – 21 decembrie)
Singuratică şi critică la adresa altor animale, bufniţa crede mereu că are dreptate. Indienii o considerau un vestitor din partea străbunilor, care le-ar arăta mereu calea cea bună, fără foarte multe detalii. Paznic al lumii de dincolo, bufniţa ştie multe, dar divulgă numai esenţialul.