MENIU

Zurich: Focuri de armă în apropiere de un Centru Islamic. Trei persoane au fost rănite

"Focuri de armă și o persoană găsită fără viață la 350 de metri de moscheea unde a avut loc atacul" titrează publicația elvețiană 20 Minutes după incidentul care a avut loc luni după amiaza la Zurich, unde un individ înarmat a rănit trei bărbați într-un lăcaș de cult al musulmanilor din oraș.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 17:45, în timp ce credincioșii musulmani, în special persoane provenind din Somalia, Eritreea și nordul Africii, erau la rugăciune, relatează sursa citată. Lăcașul servește și drept centru cultural islamic pentru imigranții somalezi. 

"Ne rugăm cu toții când au început să se audă focuri de armă. Încă nu pot să cred că așa ceva s-a putut întâmpla în moscheea pe care o frecventez", a declarat, pentru 20 Minutes, un martor al incidentului. 

Autorul atacului a împușcat trei bărbați și a fugit apoi din moschee. Polițiștii au declanșat o amplă operațiune de căutare în care au folosit și câini special dresați. La 350 de metri de moschee, sub un pod, au găsit un cadavru.

Oficialii locali nu au dat detalii suplimentare cu privire la această descoperire și nu au spus nici dacă are vreo legătură cu incidentul armat din moschee. S-au rezumat la a transmite, într-un comunicat citat de 20 Minutes, că reprezentanții Poliției locale derulează în paralel două anchete.

Sursa: agerpres.ro