MENIU

Zi neagră: 2 morţi şi 49 de răniţi de fulgere

Sâmbătă a fost o zi neagră pentru 49 de persoane, care au fost rănite de trei fulgere în Germania, Franţa şi Polonia, în timp ce alţi doi oameni şi-au pierdut viaţa.

Un teren de fotbal din vestul Germaniei a fost lovit de fulger, sambata, la finalul unui meci de juniori, incidentul soldandu-se cu 35 de raniti, dintre care trei raniti grav in randul adultilor prezenti, a relatat Hotnews, citând presa străină. Incidentul a avut loc la Hoppstadten, in landul Renania-Palatinat.

Serviciile meteorologice germane au emis o alerta de furtuna si descarcari electrice pentru ziua de sambata ce viza vestul si sudul tarii si au avertizat ca vremea rea ar putea dura tot weekendul.

Tot sambata, in Franta, 11 persoane, dintre care opt copii, ce sarbatoreau o aniversare intr-un parc parizian, au fost ranite de fulger, unele grav, cand asupra capitalei franceze s-a abatut dintr-odata o furtuna violenta.

Furtunile insotite de fulgere au facut victime si in Polonia, unde s-au inregistrat sambata doi morti: un barbat de 40 de ani lovit de fulger in timp ce cobora de pe munte si altul de 61 de ani luat de un torent de apa. Trei persoane au fost de asemenea ranite de un fulger ce a lovit muntele Sokolica, la frontiera polono-slovaca.

Mai multe articole despre:
Germania Polonia Franţa fulgere