MENIU

Zeci de milioane de mănuși medicale FOLOSITE, vândute ca noi în SUA

Sursa foto: Captură video

Aproape 80 de milioane de mănuși medicale folosite, provenite din Thailanda, au fost vândute ca noi în Statele Unite. Faptele au fost dezvăluite în urma unei investigații CNN. 

Saci întregi cu mănuși medicale folosite au fost confiscați de autoritățile thailandeze. Obiectele urmau să fie spălate și exportate ca fiind noi. Alte zeci de milioane de mănuși medicale care fuseseră utilizate deja au scăpat însă de vigilența autorităților de la Bangkok și au ajuns în Statele Unite.

„Am început să primim telefoane de la clienți foarte supărați care urlau și țipau la noi. Erau mănuși folosite, erau spălate, reciclate, nu știm exact de unde veneau. Unele erau murdare, altele aveau pete de sânge”, a declarat Tarek Kirschen, om de afaceri din SUA.

Autoritățile americane au primit numeroase plângeri legate de calitatea mănușilor medicale. Cu toate astea, importurile au continuat.

Oamenii reclamau că, deși credeau că folosesc mănuși noi, acestea erau folosite și apoi spălate. Unele erau chiar murdare, iar multe aveau și pete de sânge.

Între timp, autoritățile din Thailanda au confiscat saci întregi cu mănuși medicale folosite, care urmau să fie expediate pe piața americană.

În prezent, în ambele state au loc anchete penale pentru a stabili vinovații. 

Mai multe articole despre:
manusi medicale sua covid pandemie manusi folosite