MENIU

Zece piloţi de la TransAsia, suspendaţi pentru că nu au trecut testul în cazul opririi motorului

Zece piloţi de la TransAsia, suspendaţi pentru că nu au trecut testul în cazul opririi motorului

Zece piloţi ai companiei aeriene TransAsia au fost suspendaţi, după ce nu au reuşit să treacă testele privind măsurile care trebuie luate în cazul opririi motorului avionului, relatează The Independent, în ediţia electronică de miercuri.

Testele au fost efectuate în urma prăbuşirii unui avion ATR 72-600 al companiei TransAsia într-un râu din Taipei, la 4 februarie, după ce unul dintre motoarele aparatului s-a defectat imediat după decolare, iar celălalt motor a fost oprit din greşeală de piloţi, probabil în timp ce încercau să remedieze avaria.

Autoritatea de reglementare în domeniul aviaţiei din Taiwan a anunţat că zece dintre cei 49 de piloţi pe avioane ATR ai companiei TransAsia au picat testele orale privind măsurile care trebuie luate în cazul opririi motorului avionului. Alţi 19 piloţi nu au efectuat testul, fie pentru că sunt bolnavi, fie pentru că nu se află în Taiwan, a precizat Autoritatea pentru Aviaţie Civilă (CAA).

Guvernul taiwanez a ordonat tuturor companiilor aeriene să revizuiască protocoalele de siguranţă, iar cei 29 de piloţi care nu au efectuat sau nu au trecut testul au fost suspendaţi, potrivit Reuters.

Citeşte mai mult pe mediafax.ro

Mai multe articole despre:
avion pilot prăbuşit TransAsia