MENIU

Zborul MH17. Există "dovezi solide" că Putin și-a dat acordul asupra furnizării rachetei care a doborât avionul cu 298 de persoane la bord

Există dovezi solide că președintele Rusiei, Vladmir Putin, a semnat decizia prin care a fost livrată racheta care a doborât aeronava care efectua zborul MH17, în anul 2014, potrivit echipei internaționale de investigatori, notează Reuters.

În aeronava care a fost doborâtă, în 2014, deasupra Ucrainei, se aflau 298 de pasageri. Toți au decedat.

Potrivit procurorilor internaționali, există dovezi clare că Vladimir Putin a decis să furnizeze separatiștilor pro ruși racheta care a doborât aeronava. 

Cu toate acestea, nu ar exista probe că Putin ar fi comandat prăbușirea aeronavei. 

Zborul MH17 din 17 iulie 2014 lega Amsterdam de Kuala Lumpur și a fost doborât de un proiectil în timp ce survola teritorii ținute de separatiști pro-ruși în estul Ucrainei. Două treimi din pasagerii aflați la bord erau cetățeni olandezi.  

Președintele ucrainean de la acea vreme, Petro Poroşenko a evocat un “act terorist” în timp ce separatiștii afirmau că aparatul a fost țintit de un obuz ucrainean.

Si tot atunci, președintele Vladimir Putin acuza Ucraina că poartă întreaga responsabilitate.

Zborul 17 al Malaysia Airlines de la Amsterdam la Kuala Lumpur s-a prăbușit la 17 iulie 2014, în apropiere de Hrabove, regiunea Donețk, Ucraina, la aproximativ 40 de kilometri de frontiera Ucrainei cu Rusia. Avionul, un Boeing 777-200ER, transporta 283 de pasageri și 15 membri ai echipajului.

Mai multe articole despre:
mh17 vladimir putin