MENIU

VIDEO | Teatrul din Mariupol adăpostea mulți copii. În fața clădirii scria pe asfalt "COPII", tocmai pentru a nu fi bombardat

Sursa foto: Twitter

Au apărut imagini din interiorul Teatrului Dramatic din Mariupol înainte de bombardamentul rusesc, cu oamenii care se adăposteau în clădire. Mai mult, imagini din satelit arată că pe terenul din fața Teatrului a fost scris mare cuvântul „copii”, în limba rusă, tocmai pentru a semnaliza că este un obiectiv care nu trebuie bombardat. În replică, Armata rusă a negat atacul și a acuzat forțele ucrainene că ar fi înscenat atacul.

 

Imagini din satelit arată că pe terenul din fața Teatrului Dramatic din Mariupol a fost scris mare cuvântul „copii” - ДЕТИ, în limba rusă, ca să nu fie bombardat. 

Au apărut imagini din interiorul Teatrului Dramatic din Mariupol înainte de bombardamentul rusesc, cu oamenii care se adăposteau în clădire:

Reamintim că Teatrul Dramatic era utilizat drept adăpost anti-bombardament și sute de persoane se refugiau acolo.

Viceprimarul orașului Mariupol, Serhiy Orlov, a declarat că forțele ruse au bombardat clădirea teatrului, în care se ascundeau între 1.000 și 1.200 de civili.

„Între 1.000 și 1.200 de oameni se fost acolo teatru, în timpul atacului de astăzi. Numărul exact al victimelor este încă necunoscut”, a spus Serhiy Orlov, potrivit theguardian.com.

Invadatorii ruși au distrus intenționat teatrul de teatru din Mariupol, unde se ascundeau sute de locuitori cu copii. Numărul morților este în curs de stabilire. Despre acest lucru a relatat serviciul de presă al Consiliului Local Mariupol, conform publicației unian.net.

„Astăzi, trupele ruse au distrus intenționat și cinic un teatru de teatru din inima Mariupolului. Un avion a aruncat o bombă asupra unei clădiri în care se ascundeau sute de civili mariupoleni. Este încă imposibil de evaluat amploarea acestui act teribil și inuman, deoarece bombardarea zonelor rezidențiale continuă în oraș”, se arată în comunicat.

În replică, ministrul rus al Apărării a negat atacul și, în general, acuzația că forțele Kremlinului ar lovi intenționat obiective civile. Mai mult, oficialul de la Moscova a acuzat batalionul Azov, o formațiune paramilitară de extremă dreapta din Ucraina, că ar fi lovit clădirea pentru a da vina pe ruși, potrivit RIA Novosti. 

Nu este pentru prima dată când Rusia îi acuză pe luptătorii ucraineni că țin cu forța civili în localități, pentru a-i folosi ca scut, dar niciodată n-a oferit probe in favoarea acuzațiilor.

 

Mai multe articole despre:
teatru mariupol bombardamente razboi ucraina