MENIU

VIDEO | „Foarte frumos!”: Kazahstanul adoptă sloganul lui Borat în noua sa campanie de turism

borat

Un oficial din Kazahstan a spus că fraza, devenită celebră de pe urma personajul principal din filmul „Borat”, rezumă vastul potențial turistic al națiunii într-un „mod scurt și memorabil”.

Kazahstanul, țara natală a lui Borat Sagdiyev, a adoptat cuvintele esențiale ale personajului  - „Foarte frumos!” - pentru o nouă campanie de turism, scrie The Guardian.

În recent lansatul „Borat Subsequent Moviefilm”, jurnalistul fictiv își descrie patria ca fiind „misogină, homofobă și antisemită” - așa cum face în originalul Borat: Culege „învățăturile culturale” ale Americii pentru a profita de ele națiunea glorioasă din Kazahstan.

În prima serie a filmului, Borat, interpretat de Sacha Baron Cohen, se temea că va fi executat dacă filmul nu va avea succes. În primul lung metraj, imnul național al Kazahstanului începe cu cuvintele: „Cea mai mare țară din lume, toate celelalte țări sunt conduse de fetițe”. Adevăratul imn începe cu: „Cerul soarelui de aur, stepa semințelor de aur”. 


În ciuda acestor descrieri mai puțin măgulitoare, Kairat Sadvakassov, vicepreședintele Turismului kazah, a declarat pentru Huffington Post că adoptarea cuvântului cheie al lui Borat în campanie „oferă descrierea perfectă a vastului potențial turistic al Kazahstanului într-un mod scurt, memorabil”. „Natura Kazahstanului este foarte frumoasă; mâncarea sa este foarte frumoasă; iar oamenii săi, în ciuda glumelor deșănțate ale lui Borat, sunt printre cei mai frumoși din lume. Am dori ca toată lumea să experimenteze Kazahstanul și să viziteze țara noastră în 2021 și nu numai, astfel încât să poată vedea că „patria lui Borat” este mai frumoasă decât au auzit ei”, a spus oficialul kazah. 

În videoclipul oficial de promovare apar turiști care fac drumeții, se opresc, fac o poză cu un selfie stick, iar apoi spun  - („Foarte drăguț!”). După aceea sunt arătați în timp ce consumă lapte de iapă, fermentat și spun („Mm, de fapt este foarte frumos!”), apoi se minunează  de arhitectura țării („Uau, foarte drăguț!”), iar la final își fac o fotografie cu cazaci îmbrăcați în costum traditional și spun sloganul -  („E foarte frumos!”). 

 

Mai multe articole despre: